Clienților li se cere bacșiș când își scanează singuri produsele în cafenele, stadioane sau aeroporturi

Clienților li se cere bacșiș când își scanează singuri produsele în cafenele, stadioane sau aeroporturi
Sursa foto: Shutterstock

Solicitările de bacșiș devin tot mai frecvente la casele de marcat unde oamenii își scanează singuri produsele în cafenele, stadioane și aeroporturi – iar clienții nu sunt încântați să dea bani în plus aparatelor, scrie Business Insider, care citează The Wall Street Journal.

Clienții din Statele Unite plătesc bacșiș când își scanează singuri produsele

Oamenii care își plătesc singuri produsele în cafenele, stadioane sau aeroporturi se trezesc cu un mesaj pe ecranul casei de marcat, cunoscut și celor care în România folosesc aplicații precum Uber sau cele de livrare de mâncare, unde li se cere să adauge un bacșiș pentru șofer sau pentru livrator, scrie G4media.ro.

Ce spun clienții americani

Bacșișul a fost un punct de dezbatere din ce în ce mai controversat în Statele Unite, mulți americani confruntându-se cu o așa numită „oboseală a bacșișului”, deoarece li se cere să lase bacșiș în tot mai multe locuri și se confruntă cu efectele inflației.

Mulți clienți cărora li s-a cerut să lase bacșișuri lucrătorilor cu care nu au avut nicio interacțiune au fost frustrați de aceste solicitări, potrivit WSJ.

Un călător, care a fost îndemnat să includă un bacșiș de 10% până la 20% pentru o sticlă de apă de 6 dolari la un magazin de cadouri OTG de pe Aeroportul Internațional Newark Liberty din New Jersey, a declarat că solicitarea a fost un „șantaj emoțional” și nu a lăsat niciun bacșiș, potrivit sursei citate.

Unde ajung banii clienților care oferă bacșiș

Un purtător de cuvânt al stadionului pe care joacă echipa de baseball San Diego Padres, a declarat pentru Journal că toate bacșișurile au mers la angajați.

Totalul bacșișurilor primite în Statele Unite de restaurantele cu servicii complete și restaurantele cu servire rapidă au crescut cu 16,5% și, respectiv, 15,86% în al patrulea trimestru din 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, a declarat pentru Insider un purtător de cuvânt al platformei de plată Block.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)