Milioane de meduze au invadat Portul Tomis din Constanța / Ce spun experții cu privire la acest fenomen

Milioane de meduze au invadat Portul Tomis din Constanța / Ce spun experții cu privire la acest fenomen
Sursa foto: Captură video

Milioane de meduze de toate dimensiunile au invadat Portul Turistic Tomis din Constanța și au acoperit întregul bazin în care sunt ancorate bărcile și yachturile.

Milioane de meduze din specia „aurelia aurita” plutesc printre bărci şi iahturi

Întreg bazinul din Portul Turistic Tomis este invadat de milioane de meduze din specia „aurelia aurita”, de toate formele și dimensiunile. Dacă înainte aici puteam să vedem fundul mării pentru că apa este mereu curată și adâncimea este mică, acum vedem doar un strat alb gelatinos, potrivit stirileprotv.ro.

Turiștii care s-au plimbat astăzi pe malul mării spun că nu au mai văzut așa ceva niciodată.

Ce spun experții

Biologii ne încurajează să nu ne temem. Meduzele nu fac rău și au ajuns aici pentru că sunt în căutare de hrană. Vietățile trăiesc în ape cu temperaturi scăzute, de aceea mulți o mai numesc și meduza de apă rece, scrie sursa citată.

Este o meduză litorală și se mai numește și meduză de port. Este normal să o găsim în porturi. Este slab înotătoare, o mișcă valurile, o adună valurile, iar o mare ca a noastră și cu zile cum au fost cu vânt de nord est destul de puternic s-au bucurat cei cu zmeele au împins meduzele în portul Tomis. Tot bazinul este plin și toate talienele pescarilor au fost pline cu meduze”, spune biologul Adrian Bîlbă.

Specialiștii spun că meduzele vor mai fi vizibile în apele din Portul Tomis până când marea se va încălzi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`