Cum arată casa de vis construită din două avioane de pasageri? Costă doar 200 de dolari pe lună

Joe Axline a cumpărat un teren pe un aeroport privat din Texas și două avioane retrase din flotă pentru a-și crea casa de vis. El a renovat corpul de 60 de metri al unui avion McDonnell Douglas MD-80 și l-a transformat într-o casă cu trei dormitoare. Cel de-al doilea avion, un McDonnell Douglas DC-9, are un cockpit renovat din anii 1970.

Din copilărie și-a dorit să trăiască într-un avion

Joe Axline a declarat că i-a venit ideea de a transforma un avion într-o casă atunci când, în anii ’70, pe când era copil, a urmărit o emisiune TV numită „The Magician”.

Personajul principal al emisiunii era interpretat de Bill Bixby și călătorea dintr-un oraș în altul cu un avion, rezolvând crime. „Mi s-a părut destul de tare”, a declarat Axline pentru Insider.

Axline s-a antrenat ca pilot de agrement în timpul adolescenței, obținând un certificat avansat de aviație, la 26 de ani. La scurt timp după aceea, Axline a spus că a renunțat la zbor pentru a se concentra pe cariera sa în IT, pe căsătorie și pe viața de familie.

Douăzeci și trei de ani mai târziu, în aprilie 2011, Axline și soția sa au divorțat. Axline a declarat pentru Insider că avea economii de aproximativ 250.000 de dolari pe care era dispus să le cheltuiască pentru ceea ce a numit „Proiectul Libertate”.

Axline a cumpărat un teren de la un aeroport privat numit Sport Flyers din Brookshire, Texas, în apropiere de locul în care locuia.

sursă foto: captură YT

El a spus că majoritatea proprietăților aveau asociații de proprietari care i-ar fi blocat planurile. Dar Axline a declarat că a găsit o portiță de scăpare în ceea ce privește restricțiile privind proprietățile private ale aeroporturilor: „Nu pot să pun un tren sau să pun o rulotă. Nu pot instala o casă mobilă”, a spus el. „Dar nu e menționată nicio restricție pentru avioane”.

Axline a început să se intereseze cum să cumpere un avion pe care să-l renoveze așa că a cumpărat un avion care era expus într-un mall dezafectat din Florida.

Bennington a găsit un fuselaj de McDonnell Douglas DC-9 Spirit Airlines – un corp de avion fără aripi – la licitație. Era o atracție din parcul de distracții acoperit pentru copii Sawgrass Mills, numit Wannado City, care a fost închis în 2011.

Cabina de pilotaj era refăcută cu fibră optică, scaune originale, telefoane, măști de oxigen și veste de salvare.

Axline a spus că a trebuit să construiască fundații din oțel pentru avioanele sale

Suportul pentru structura MD-80 a necesitat 25 de metri cubi de ciment. El a descris proiectul ca fiind „doi pași înainte, un pas înapoi”, adăugând că nu a existat „nimic care să fie ușor”.

Axline a declarat că, deși închirierea de macarale și camioane pentru a transporta fuselajele de avion a costat mii de dolari, a meritat pentru „a ajunge să trăiască visul”.

El a trebuit să instaleze sisteme de canalizare și de apă, cabluri electrice, iluminat cu LED-uri și izolație în MD-80.

A fost nevoie de peste un an pentru a face ca avionul să fie locuibil. S-a mutat în avionul proaspăt renovat în august 2012.

sursă foto: captură YT

Axline a înlocuit mocheta cu parchet de vinil. A adăugat izolație pentru a menține avionul răcoros în verile fierbinți din Texas. A pus un perete în partea din spate a avionului și a construit o punte și un set de șah în mărime naturală în afara acestuia.

El a păstrat câteva caracteristici originale ale interiorului avionului – cum ar fi obloanele, ferestrele și unele compartimente de deasupra capului.

Bărbatul a declarat pentru Insider că plătește lunar aproximativ 200 de dolari pentru electricitate, apă și taxe pe teren.

„Nu-mi pasă dacă-i crește sau îi scade valoarea – nu contează pentru mine”, a spus el. „Voi locui aici până în ziua în care voi muri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie