Un medic de la Maternitatea din Ploieşti, care a trimis o gravidă cu taxiul să nască în Capitală, copilul murind pe drum, a scăpat de acuzații după ce faptele s-au prescris

Un medic de la Maternitatea din Ploieşti, care a trimis o gravidă cu taxiul să nască în Capitală, copilul murind pe drum, a scăpat de acuzații după ce faptele s-au prescris
Foto: Pixabay

Medicul Andreea Raluca Vasiloiu de la Maternitatea din Ploieşti, cercetată pentru neglijenţă în serviciu şi vătămarea fătului după ce a trimis o gravidă cu taxiul să nască la un spital din Bucureşti, iar copilul a murit pe drum, a scăpat de acuzații după ce faptele s-au prescris.

Vasiloiu a continuat să profeseze la Maternitatea din Ploieşti, în această perioadă ea fiind în concediu întrucât va deveni mamă, informează News.ro, care citează surse din spital.

Ploiești: Un copil mort, zero vinovați. Medicul a scăpat de acuzații

În octombrie 2014, tânăra a ajuns la spital cu ambulanţa. Medicul Andreea Raluca Vasiloiu nu a internat-o, ci i-a recomandat să ia un taxi şi să plece la un spital în Bucureşti, lucru pe care femeia l-a și făcut. Pe drum, copilul s-a nascut, însă a rămas blocat în vaginul mamei, decedând.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au trimis dosarul în judecată abia în martie 2022. Abia în octombrie 2022, în camera preliminară, erau constatate legalitatea sesizării instanţei şi legalitatea efectuării actelor de urmărire penală. Pronunţarea a fost stabilită pentru 29 martie 2023, apoi amânată de două ori.

La sfârşitul lunii aprilie, un complet de la Judecătoria Ploieşti a constatat încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii faptelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)