Tiraspolul cere Moscovei majorarea numărului „pacificatorilor” ruși în regiunea separatistă

Tiraspolul cere Moscovei majorarea numărului „pacificatorilor” ruși în regiunea separatistă
Sursa Foto: Flickr.com

Tiraspolul a cerut Moscovei să mărească numărul de trupe „pacificatoare” rusești pe teritoriul Transnistriei.

Se pare că această declarație a fost făcută de Leonid Manakov, șeful reprezentanței separatiștilor transnistreni în Rusia, notează deschide.md.

Tiraspolul cere Moscovei să trimită mai multe trupe rusești în Transnistria

„În 1995, Rusia, printr-o decizie unilaterală, care nu a fost convenită la nivelul Comisiei mixte de control, a redus numărul propriului contingent la două batalioane de infanterie motorizată, deși inițial erau șase.

Adică actualul număr nu este mai mare de 450 de pacificatori ruși care activează permanent în zona de securitate. În același timp, personalul acestora, stabilit prin documentele comisiei, este de 3.100 de persoane” a declarat Leonid Manakov.

Așa zisului diplomat a specificat că este posibil din punct de vedere legal se mărească numărul de „pacificatori” ruși și că o astfel de opțiune este justificată în caz de provocări sau amenințări teroriste.

„Există o astfel de opțiune, și se justifică din punctul de vedere al creșterii riscurilor de securitate, inclusiv a amenințării teroriste, și, în același timp, este justificată din punct de vedere juridic prin documentele adoptate în cadrul activităților CUC”, a spus acesta.

Totodată, el a mai susținut că forțele de „menținere a păcii” pot fi mărite, inclusiv prin recrutarea cetățenilor ruși care locuiesc în Transnistria.

„Transnistria a solicitat în repetate rânduri o creștere a numărului de soldați ruși de menținere a păcii, inclusiv prin recrutarea de personal militar din rândul cetățenilor Federației Ruse cu reședința permanentă în Transnistria” a mai adăugat Manakov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie