Orașul din România unde un apartament este mai ieftin decât un loc de parcare în București / Imobilul are 4 camere și costă doar 16.000 de euro

Orașul din România unde un apartament este mai ieftin decât un loc de parcare în București / Imobilul are 4 camere și costă doar 16.000 de euro
Foto simbol: Pixabay

Prețurile locuințelor în marile orașe ale Transilvaniei, cum ar fi Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, au crescut în ultimii ani. Nu este neobișnuit să dai peste apartamente cochete vândute la prețuri exorbitante.

Există, însă, un oraș în România unde un apartament cu 4 camere costă doar 16.000 de euro, prin comparație fiind mai ieftin decât un loc de parcare din București. Acesta se află în Copșa Mică, județul Sibiu.

Orașul din România unde un apartament cu 4 camere costă 16.000 de euro

Transilvania este presărată de orașe mai mici care oferă apartamente la prețuri excepțional de rezonabile. Un exemplu este Copșa Mică, un oraș cu doar 5.000 de locuitori în județul Sibiu și situat la 12 km de Mediaș. Aici, imobilele sunt disponibile la prețuri care par aproape de necrezut. Astfel, într-o piață a anului 2023 cu apartamente scoase la vânzare la prețuri astronomice, în orașul sibian se vinde un apartament cu 71.000 de lei. Vorbim de circa 16.000 de euro.

Apartamentul oferit este descris ca fiind decomandat confort 1, compus din patru camere, incluzând bucătărie, baie, cămară, hol, hol de intrare, toaleta de serviciu si balcon. Imobilul, care a fost construit în anul 1980, are o suprafață utilă totală de 87,09 mp și este situat într-un bloc rezidențial cu regim de înălâime P+4E. La parter nu există spații comerciale, iar proprietatea are finisaje medii, fiind necesare îmbunătățiri.

Blocul are fundații din beton armat, suprastructura și compartimentări din plăci prefabricate de de beton. Acoperișul este de tip terasă cu membrană bituminoasa și învelitori din tablă, se mai arată pe site-ul cu anunțul de vânzare. Situată în zona periferică a localității Copșa Mică, locuința are acces la mijloace de transport în comun. În apropiere sunt școala, biserica, farmaciile și alte unități comerciale, scrie Fanatik.

Imobilul este mai ieftin decât un loc de parcare în București

La o primă analiză, acest apartament din Copșa Mică este chiar mai ieftin decât un loc de parcare pe care îl cumpără la ”pachet” cu locuința cetățenii din Capitală care achiziționează apartamente într-un ansamblu rezidențial.

De exemplu, în Sectorul 2, într-un ansamblu rezidențial de locuințe noi ce cuprinde apartamente cu 3 camere, prețul pentru o parcare subterană este de 17.000 de euro plus TVA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`