DNA investighează folosirea coloanelor oficiale şi cere de la Parchet dosarul lui Gabriel Oprea. Mai sunt vizaţi Patriarhul Daniel și Procurorul general al României, Tiberiu Niţu

DNA investighează folosirea coloanelor oficiale şi cere de la Parchet dosarul lui Gabriel Oprea. Mai sunt vizaţi Patriarhul Daniel și Procurorul general al României, Tiberiu Niţu
Foto: radioresita.ro

DNA a precizat pentru Agerpres că joi a fost înregistrat un dosar penal ca urmare a două denunțuri având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoțire în trafic de către conducători de instituții. Denunțurile au fost făcute de o persoană fizică și de o organizație nonguvernamentală.

Procurorii DNA investighează modul folosirii coloanelor oficiale, în vizor aflându-se Patriarhul Daniel, Gabriel Oprea și Tiberiu Nițu, procurorul general al României, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Ancheta se desfășoară în urma unui denunț referitor la maniera în care au beneficiat de coloana oficială. Procurorii vor să afle dacă cei trei oficiali au beneficiat de coloană potrivit legii sau au încălcat-o, folosindu-se de această oportunitate în scop personal.

Totodată, cel care a făcut denunțul trebuie să își susțină plângerea.

În același timp, DNA cere de la Parchetul General dosarul lui Gabriel Oprea, procurorii vrând să ancheteze modul în care liderul UNPR a folosit coloana oficială. (Detalii AICI)

Procurorii au constatat că liderul UNPR a folosit coloana oficială de 1.607 ori într-un singur an! Comparativ, datele arată că președintele a folosit coloana oficială de 580 de ori, iar Victor Ponta de 814 ori, conform știrileprotv.ro.

Oprea are și o explicație pentru numărul halucinant – „Eu aveam funcția și de vicepremier pe securitate națională, coordonam mai multe ministere. Nici nu mi-am luat concediu, am muncit și mi-am făcut datoria într-un complex de securitate foarte important pentru România și Europa„.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`