Metrorex nu dispune de personal și trenuri pentru a fi pusă în funcțiune stația de metrou Tudor Arghezi

Metrorex nu dispune de personal și trenuri pentru a fi pusă în funcțiune stația de metrou Tudor Arghezi
Foto: Facebook / Metrorex

Secretarul genetal al USLM, Marian Aritmon, a anunțat în cursul zilei de joi faptul că nu se poate pune în funcțiune noua stație de metrou Tudor Arghezi (Berceni).

Acest lucru se întâmplă deoarece Metrorex nu dispune în prezent de suficient personal și nici de trenuri.

Metrorex nu dispune de personal și trenuri pentru a pune în funcțiune o nouă stație de metrou

„Cu ce personal dăm drumul la Tudor Arghezi, că noi ne cârpim acum să ajungem pe unde avem obligaţia. Cu ce trenuri? Din ce am înţeles noi, acolo va fi un sistem tip pendul. Să vedem ce va fi. E foarte bine că ne extindem şi să dea Dumnezeu ca în 2027 să mergem până la Aeroportul Otopeni cu trenul pe Magistrala 6”, a afirmat Marian Artimon, potrivit Adevărul.

Pentru ca noua stație de metrou Berceni să înceapă în funcțiune, Metrorex are nevoie de minimum 60 de angajați. Artimon clarifică faptul că nu există selecții de personal disponibile și nu este fezabil să se angajeze imediat persoane nepregătite. Ca urmare, este necesar să fie adus personal cu experiență din alte stații pentru un început fără probleme.

„Nu are. Nu a angajat deloc, nici măcar nu a deschis o selecţie. Cum să te duci cu personal pe care-l angajezi mâine să facă serviciul undeva unde nici nu ştie să ajungă la uşa care trebuie să ajungă. Sunt necesare cel puţin 60 de persoane. Va trebui să îi ia din alte staţii să îi ducă acolo”, a adăugat Artimon.

„Am realizat probele, testele, a fost semnat procesul-verbal de recepţie”

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a declarat că în cel mult o lună sau două luni va intra în circulație și stația Tudor Arghezi.

„Referitor la staţia Tudor Arghezi, am realizat probele, testele, a fost semnat procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor cu obiecţiuni, în sensul că încă nu a fost finalizat sistemul de automatizare al traficului, dar în paralel, Primăria Sectorului 4, cu care am avut această lucrare în asociere face demersuri astfel încât investiţia să fie transferată de la Primăria Sectorului 4 în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv la Metrorex, după care va fi pusă în funcţiune şi această staţie cu interstaţie 1,6 km.

Personal cred că în cel mult o lună sau două vom putea să preluăm investiţia şi să punem în circulaţie cu călători”, afirmă Mariana Miclăuş.

Metrorex se confruntă cu un deficit major de angajați dar și de finanțări. Potrivit secretarului general al USLM, ar mai avea nevoie de aproximativ 1.200 de persoane care să lucreze stațiile de pe Magistrala 6.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`