Antony Blinken, despre presupusul atac cu drone asupra Kremlinului: „Pur și simplu nu știm”

Antony Blinken, despre presupusul atac cu drone asupra Kremlinului: „Pur și simplu nu știm”
Sursa Foto: Hepta - Abaca Press / BONNIE CASH

Secretarul de stat american Anthony Blinken a transmis miercuri, 3 mai, că a văzut rapoartele despre presupusul atac cu drone asupra Kremlinului, însă „nu le poate confirma sub nicio formă”, notează CNN.

Prima reacție a SUA, după atacul cu drone asupra Kremlinului

„Pur și simplu nu știm. Aș lua tot ce vine de la Kremlin cu un bob de sare. Vom vedea care sunt faptele. Și e foarte greu să comentezi sau să speculezi asupra acestei situații fără să știi care sunt faptele”, a susținut Antony Blinken.

De asemenea, oficialii americani au declarat că SUA nu a primit niciun avertisment cu privire la atacul cu drone, despre care se crede a fost o încercare de a-l asasina pe Vladimir Putin.

„Orice ar fi fost, nu a existat nicio avertizare”, a declarat un oficial pentru sursa menționată .

Potrivit AFP, administrația de la Kiev a negat orice implicare în atacul cu drone de la Moscova: „Nu avem nicio informație despre așa-zisele atacuri pe timpul nopții asupra Kremlinului”.

„În ceea ce privește dronele deasupra Kremlinului. Totul este previzibil… Rusia pregătește clar un act terorist de amploare. A reținut inițial un grup mare de presupuși sabotori în Crimeea. Și apoi arată „drone peste Kremlin”. În primul rând, Ucraina conduce un război exclusiv defensiv și nu atacă obiecte de pe teritoriul Federației Ruse. De ce? Nu rezolvă nicio problemă militară. Dar oferă Federației Ruse motive pentru a-și justifica atacurile asupra civililor”, a scris pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei.

„În al doilea rând, urmărim cu interes creșterea incidentelor care au loc în diferite părți ale Federației Ruse. Apariția unor drone necunoscute la instalațiile energetice sau pe teritoriul Kremlinului poate indica doar munca ascunsă a forțelor locale de rezistență. După cum știți, dronele pot fi cumpărate de la orice dealer militar … Este evident pierderea controlului puterii asupra țării de către clanul Putin. Dar, pe de altă parte, Rusia a vorbit constant despre controlul său total asupra cerului. Pe scurt, ceva se întâmplă în Federația Rusă, dar cu siguranță nu sunt drone ucrainene deasupra Kremlinului”, a mai precizat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:17 - Peste 100 de oameni au murit și 64 au fost declarați dispăruți, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Nepal
08:50 - Uraganul Helene din SUA e nemilos: Bilanțul a crescut la 63 de morți iar dezastrul e de nedescris: „O mulţime de case au dispărut, piaţa a dispărut. Este o adevărată tragedie şi va fi dificil de reconstruit”
08:32 - Aproape toată România e sub avertizare Cod Galben de ploi și vânt puternic: Zone din Oltenia, Muntenia și Transilvania sunt deja sub Cod Portocaliu
08:18 - Moartea liderului Hezbollah este un „punct de cotitură istoric”, spune Netanyahu, în timp ce Iranul jură să se răzbune
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”