Marcel Ciolacu: Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă a pensiilor speciale, că s-a scăpat şi de ciuma de la PSD. Şi eu, şi colegii mei ne-am vindecat

Marcel Ciolacu: Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă a pensiilor speciale, că s-a scăpat şi de ciuma de la PSD. Şi eu, şi colegii mei ne-am vindecat
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că România trebuie să facă reforma pensiilor speciale, pentru că altfel va pierde bani din PNRR. Liderul social-democraților s-a referit la pensiile speciale ca fiind „o ciumă” și a precizat că „nu e o problemă să scăpăm de această ciumă, că s-a scăpat şi de ciuma de la PSD”.

Ciolacu, despre „ciuma” pensiilor speciale

„România trebuie să facă nilte reforme asumate în PNRR.

Avem o mare problemă, avem o ciumă a pensiilor speciale care e o inechitate şi care încet, încet duce către o criză socială.

Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon, mai ales jalonul privind pensiile speciale”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Acesta a precizat, însă, că reforma trebuie gândită de așa manieră încât să treacă de controlul Curții Constituționale.

La fel ca vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR), colegul său de coaliție, Marcel Ciolacu a spus că „e total incorect să ieşi la pensie la 50 de ani, în plină maturitate profesională”.

Liderul social-democraților a mai afirmat că nu e corect nici să ai o pensie care depăşeşte venitul preşedintelui României sau mai mare decât veniturile pe care le-ai avut în timpul activității. De asemenea, a mai spus Ciolacu, nu e normal nici să ieși la pensie, apoi „să te mai şi angajezi la statul român şi să nu plăteşti nimic”.

Ciolacu: Și PSD a scăpat de ciumă

Întrebat de ce a spus despre pensiile speciale că sunt o „ciumă”, Marcel Ciolacu a răspuns: „Pentru că, încet, încet a devenit o presiune foarte mare, e o inechitate şi se poate ajunge la o criză socială din cauza unor lucruri întâmplate acum 30 de ani”.

„Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă, că s-a scăpat şi de ciuma de la PSD. Şi eu, şi colegii mei ne-am vindecat, nu avem nicio problemă”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă pensiile în plată vor fi afectate, acesta a răspuns: „La cele în plată se poate recurge la impozitare, pe anumite praguri, dacă nu depăşeşti veniturile din activitate, dacă ai avut venituri suplimentare, ai fost angajat la stat în această perioadă”.

Guvernul vrea renegocierea PNRR, capitolul pensii

Declarațile au fost făcute în contextul în care Marcel Boloș (PNL), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat, săptămâna trecută, că a primit mandat de la Guvern pentru a renegocia la Bruxelles anumite investiții și jaloane din PNRR. Printre acestea se numără și plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii, prevăzut în PNRR.

Boloș a mai spus că va exista luna aceasta o discuție cu reprezentanții Comisiei Europene și în ce privește pensiile speciale: „Avem în perioada 15-19 mai delegație la Bruxelles pentru a relua discuțiile și a vedea care sunt cerințele Comisiei în privința legii pensiilor speciale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)