Teroare într-o școală generală, instalată de un profesor suplinitor de informatică, frate cu directoarea: „Aici nu avem camere, te omor fă, nenorocito”

Teroare într-o școală generală, instalată de un profesor suplinitor de informatică, frate cu directoarea: „Aici nu avem camere, te omor fă, nenorocito”
Sursa foto: Profimedia

Un porfesor suplinitor care predă informatică a reușit să instaleze teroare într-o școală generală unde se impunea atât în fața colegilor, dar și a elevilor, cu forța, cu amenințări cu moartea, înjurături, bătăi și scandaluri permanente.

Profesorii ajunseseră să sară în ajutor unul altuia, ba chiar să fie apărați de elevii din clase mai mari atunci când bărbatul care preda informatică avea câte o ieșire nervoasă.

Un profesor de informatică a instalat teroare într-o școală generală

Personalul școlii a îndurat oroarea și umilința de a fi îngroziți, iar profesorul era și fratele directorului. Poliția a fost chemată la școală când directorul adjunct a fost amenințat cu agresiune în biroul ei. Părinții furioși au decis să-și scoată copiii de la școală, reducând numărul de elevi cu o sută în decurs de un an, situație atribuită tensiunilor provocate de profesorii de informatică.

Problemele de la școala generală ”Spiru Haret” din Țăndărei au început în 2017, atunci când a fost angajat ca suplinitor profesorul de informatică Lucian Spânu, fratele directoarei unității de învățământ.

Bărbatul a fost acuzat de comportament agresiv, verbal și fizic, nu doar față de colegii săi din Cancelarie, ci și față de studenți. Facultatea preponderent feminină este stigmatizată în permanență (criminali, infractori, necalificați), directoarea adunctă ajungea să lucreze de frică în birou închisă  și le cerea colegilor sprijin pentru a pleca acasă, primind multiple amenințări cu moartea de la profesorul Spanu.

„Aici nu avem camere, te omor fă, nenorocito”, „Ce, fă, ţi s-au umflat muşchii pe tine”, „Ieşi afară, vezi că eşti singură, nu ai bărbat” sunt doar câteva dintre amenințările adresate adjunctei pe care Lucian Spânu o urmărea constant tocmai pentru că femeia era vulnerabilă ”pentru că nu avea bărbat”, după cum s-a exprimat chiar agresorul, potrivit ziare.com.

Profesorii se sprijineau reciproc

Profesorii ajunseseră să se sprijine reciproc atunci când Spânu declanșa vreun conflict din senin și din motive doar de el cunoscute. Când era nevoie de ajutor, vorbeau mai tare doar ca să fie auziți de alte persoane din școală care ar fi putut să intervină și să calmeze spiritele. Inclusiv fochistul și șoferul au sărit în ajutorul femeilor abuzate de profesorul de informatică.

Până și psihologul școlii a devenit ținta agresiunilor lui Lucian Spânu. Omul a fost acuzat că ”ia salariu degeaba”, luat de sacou și dat afară din școală, fiind salvat de unul dintre muncitorii care lucrau la întreținerea clădirii. Nu doar cadrele didactice au fost abuzate de profesorul de informatică, ci și elevii. Unul dintre copii, aflat în sistemul de protecție al statului, a fost dat cu capul de pereți de către Lucian Spânu, iar lucrurile (ghiozdanul și haina) i-au fost aruncate de profesor pe hol.

Fiind la curent cu ieșirile nervoase ale bărbatului, elevii din clasele mai mari ajunseseră să sară și ei în ajutorul profesoarelor abuzate de către Lucian Spânu. Când directoarea adjunctă a fost amenințată cu moartea de către Lucian Spânu chiar în biroul ei, profesorii nu au mai îndurat și au sunat la 112 pentru a cere ajutor poliției.

Individul a fost trimis în judecată sub acuzația de purtare abuzivă, pe numele său fiind depuse mai multe plângeri penale. A fost găsit vinovat de două instanțe de judecată, Judecătoria Fetești și Curtea de Apel București care au decis ca Lucian Spânu să nu mai poată profesa timp de 3 ani. În plus judecătorii l-au obligat să plătească daune morale în valoare de 3000 de lei, psihologului școlii și 5000 de lei elevului pe care l-a agresat. A fost condamnat inclusive la 11 luni de închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității la un cămin de bătrâni sau la spitalul din Țăndărei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`