Mircea Badea a reacţionat cu umor când a aflat care e secretul micilor perfecți. Se pare că aceștia trebuie să se miște singuri pe grătar, adică să nu se lipească, pentru a fi cu adevărat buni.
„Aşa cum de 1 Decembrie e cu fasolică, de 1 Mai, e cu mititei (…) Nu am făcut în viaţa mea grătar. Am pierdut mult?
Secretul micilor: să danseze micul singur pe grătar. Când se mişcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut. A, deci ăsta era secretul?!
La tine se mişcă micii pe grătar (îl întreabă Mircea Badea pe un coleg din regie – n.r.). Aici ai greşit în toată viaţa asta”, a spus Mircea Badea, la Antena 3 CNN.
Asociația Română a Cărnii susține că, pentru minivacanţa de 1 Mai de anul acesta, cererea de mici a crescut cu circa 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2022. Producţia estimată de procesatori e de circa 18 milioane de mici, a afirmat Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei.
„Producţia totală de mici este estimată la aproximativ 1.500 tone pentru această minivacanţă de 1 Mai, ceea ce ar însemna 18 milioane de mici, luând în calcul faptul că în general un mic are cam 80 grame înainte de a-l pune pe grătar. Dacă ne gândim că românul consumă în genere doi mici, ar însemna că jumătate din populaţia actuală s-ar desfăta cu acest emblematic produs”, a spus Dana Tănase.