Sindicaliștii din penitenciare amenință cu greva generală și cer PNL și PSD să dea afară din instituții pilele de partid: „Fiți un exemplu pentru bugetari și evaluați-vă cinstit proprii sinecuriști!”

Sindicaliștii din penitenciare amenință cu greva generală și cer PNL și PSD să dea afară din instituții pilele de partid: „Fiți un exemplu pentru bugetari și evaluați-vă cinstit proprii sinecuriști!”
Foto: Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor FSANP / Facebook

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) avertizează PNL și PSD, principalele partide de la guvernare, să nu taie salariile bugetarilor și să nu treacă la concedieri, altfel va declanșa proteste în fața Guvernului și ministerelor de resort, care vor culmina cu blocarea activității din penitenciare.

FSANP a transmis PNL și PSD că, în loc să dea afară din angajații muncitori de la stat, mai bine și-ar concedia sinecuriștii și ar face reformele și investițiile din PNRR.

Sindicaliștii au mai avertizat PNL și PSD că reducerea de salarii și personal va însemna „sinucidere electorală” pentru ele. De asemenea, „AUR ar exploda în sondaje. Nu împingeți românii către extremism!”.

Sindicatele din penitenciare iau în calcul declanșarea grevei generale. Avertisment pentru PSD și PNL

Sindicatele din penitenciare îndeamnă PNL și PSD să crească gradul de colectare a taxelor și impozitelor, să ia măsuri împotriva economiei subterane, să atragă investiții străine și să facă reformele din PNRR.

„PSD, PNL și UDMR au făcut din România o țară care trăiește dincolo de propriile capacități, înglodată în datorii, iar politicienii vremii dau vina pe angajații de la stat pentru gaura din buget de aproximativ 20 de miliarde de lei. Înainte de a da afară polițiști, militari, polițiști de penitenciare, medici, profesori, judecători, procurori și funcționari publici, încercați să vedeți dacă România poate supraviețui cu 300 de parlamentari și cu mai puțin de 200 de secretari de stat! PSD și PNL, fiți un exemplu pentru bugetari și evaluați-vă în mod cinstit și real propriii sinecuriști!

La baza planului de măsuri pentru reducerea cheltuielilor care va urma, ar trebui să stea și o analiză corectă a modului în care se cheltuie banul public cu firmele de partid sau cu licitațiile cu dedicație”, a mai transmis FSANP, într-un comunicat.

Sindicaliștii din penitenciare au mai reproșat PSD și PNL lipsa de transparență și au susținut că măsurile ce urmează a fi luate trebuie stabilite după o consultare reală a societății și cu presa alături: „Ordonanța austerității ar trebui să vină după o consultare reală a sindicatelor și a reprezentanților societății civile, cu dezbateri la vedere, cu presa alături, ca să vadă tot românul că țara este guvernată transparent și eficient, nu cu ușile închise, cum se întâmplă în ultima perioadă”.

Amintim că și profesorii amenință cu greva generală chiar pe final de an școlar. Măsurile de austeritate discutate de guvernanți nemulțumesc și alte categorii de bugetari, care de asemenea se pregătesc de proteste, precum și mediul de afaceri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)