Biden, la Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă: Sunt posturi de ştiri care folosesc minciuni pentru profit şi putere

Biden, la Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă: Sunt posturi de ştiri care folosesc minciuni pentru profit şi putere
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Chris Kleponis - Pool via CNP

Președintele SUA Joe Biden a atacat presa sâmbătă, 29 aprilie, într-o posibilă avanpremieră a unei teme de campanie prezidenţială din 2024, susținând că incită la ură cu „minciuni spuse pentru profit şi putere”, însoțindu-și comentariile cu glume acide despre Fox News, relatează Reuters, scrie news.ro.

Biden: Sunt posturi de ştiri care folosesc minciuni pentru profit şi putere

Joe Biden a participat la dineul anual al Asociației Corespondenților de la Casa Albă, acolo unde a făcut mai multe declarații.

„Minciuni spuse pentru profit şi putere. Minciuni pentru conspiraţie şi răutate repetate la nesfârşit, menite să genereze un ciclu de furie şi ură şi chiar violenţă”, a declarat acesta.

Mai mult decât atât, liderul de la Casa Albă a încurajat jurisdicţiile locale să interzică cărţi, iar „statul de drept şi drepturile şi libertăţile noastre să fie înlăturate”.

Președintele american a făcut o glumă pe seama publicației Fox News, susținând că, dacă spune despre aceasta că este „onestă, corectă și veridică, atunci pot fi dat în judecată pentru defăimare”.

De asemenea, după ce a discutat despre eforturile dificile pentru eliberarea americanilor reţinuţi în închisori străine, Biden a trecut la o parte mai uşoară a discursului său, folosindu-se de glume.

„Cred în Primul Amendament”, a glumit acesta, adăugând: „Nu doar pentru că bunul meu prieten Jimmy Madison l-a scris”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`