Liber la distracție în minivacanța de 1 Mai. Turiștii vor fi în siguranță pe litoral: „Avem echipe salvamar pe toate plajele”

Liber la distracție în minivacanța de 1 Mai. Turiștii vor fi în siguranță pe litoral: „Avem echipe salvamar pe toate plajele”
Sursa Foto: Flickr.com

Ziua Internațională a Muncii aduce bucurie și entuziasm pe litoral. Astfel, pentru minivacanța de 1 Mai, salvamarii vor fi la datorie pe plajele din Constanța.

Turiștii vor fi în siguranță pe litoral în minivacanța de 1 Mai

Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia, a transmis că salvamarii vor fi prezenți pe toate plajele, mai ales în locurile în care se vor desfășura evenimente de amploare, notează gandul.ro.

„Vom fi prezenți pe plajă, vom patrula cu echipamentele din dotare. Vorbesc despre ATV-uri, jet ski, bărci cu motor. Vom sta în special în zonele în care vor fi evenimente, atât pe plaja din Constanța, cât și pe cea din Mamaia. Chiar și așa, avem echipe pe toate plajele. Vom fi echipați cu stațiile emisie-recepție, în cazul în care este nevoie de intervenție pentru a ajunge cât mai repede în locul respectiv”, a explicat Gabriel Culea.

Persoanele care merg la mare de 1 Mai vor să înoate, ar fi bine să se gândească de două ori înainte.

„Apa este neprielnică îmbăierii. O să încercăm să convingem turiștii să nu intre în apă. În anii trecuți, nu am avut niciun caz de înec. Temperatura la malul mării va fi plăcută, însă vântul va bate puternic. Important este ca toată lumea să se simtă bine, iar în cazul în care va fi nevoie de noi vom fi acolo”, a mai susținut coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia pentru sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112