Cât costă să faci grătar în pădurea Cernica, de 1 mai

Cât costă să faci grătar în pădurea Cernica, de 1 mai
Sursa Foto: Freepik @ cookie_studio

Chiar dacă foarte mulți români intenționează să meargă la mare în minivacanța de 1 mai, totuși sunt și persoane care vor dori doar să facă un grătar în pădure, potrivit Știrile Pro Tv.

Cei care locuiesc la oraș vor dori să facă un grătar în locurile special amenajate, doar că acestea nu sunt suficiente.

Încă din 2012 există o lege care reglementează activitățile de picnic și grătar pe spațiul public și privat al statului. Așadar, trebuie utilizate locurile special amenajate, dotate cu facilități pentru grătar, pentru a evita posibilele amenzi.

Cu toate acestea, în București nu există foarte multe astfel de locuri, ceea ce îi determină pe locuitori să aleagă locurile private, precum pădurea Cernica.

Grătar scump în Cernica

O familie cu doi copii de peste 12 ani, trebuie să plătească pentru trei ore 185 de lei în total. 60 de lei taxa de intrare pentru toți, 50 de lei îi costă să închirieze un grătar și tot 50 de lei masa pentru picnic, la care se adaugă 25 de lei taxa de parcare. Dacă familia și-ar aduce grătarul de acasă, ar scădea 50 de lei din total.

Cei care nu vor să plătească, încearcă să prindă un loc liber în parcurile unde se pot face grătare doar în weekend sau în zilele cu sărbători legale. „Bătaia” pe locuri este strânsă, având în vedere că într-un parc din Sectorul 2 sunt doar două grătare.

Amenzi uriașe pentru cei care merg la picnic și nu respectă legea

Cei care vor doar să meargă la picnic, fără să aprindă focul, pot opta pentru locurile speciale amenajate pe iarbă verde sau în foișoare. Ei sunt obligați să strângă selectiv gunoaiele la final și să păstreze liniștea.

Prin legea picnicului sunt sancționati atât utilizatorii, cât și administratorii spațiilor special organizate care nu respectă regulile. Amenzile pot fi aplicate de ofițenii de la Garda de Mediu, de Poliția Locală sau de Politia Română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie