Condiții favorabile de schi în Sinaia, pentru mini-vacanța de 1 mai

Condiții favorabile de schi în Sinaia, pentru mini-vacanța de 1 mai
Foto simbol: Pixabay

Turiștii care aleg să petreacă minivacanța de 1 mai pe Valea Prahovei, vor putea beneficia de condiții foarte bune de schi pe pârtiile din golul alpin al stațiunii Sinaia.

În acest moment, gradul de ocupare a locurilor de cazare din stațiune este de aproximativ 85%.

Condiții bune de schi la Sinaia în minivacanța de 1 mai

În cursul zilei de vineri, Paul Popa, reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, a declarat că rezervările sunt în continuare deschise, operatorii având disponibile locuri pentru toate buzunarele.

Potrivit informațiilor autorităților locale, Sinaia este singurul loc din țară în care încă se poate schia, stratul de zăpadă pe pârtiile de altitudine măsurând între 30 și 80 cm.  Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, sunt amenajate şi deschise pârtiile Variantă, Vâlcel, Valea Dorului 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 şi Lăptici 2.

De asemenea, turiştii vor putea vizita Castelele Peleş şi Pelişor, vor putea face plimbări pe domeniul regal, în Parcul Dimitrie Ghica, la Casino Sinaia sau chiar pe munte, scrie g4media.ro.

 Ce poți face la Bușteni și Azuga

Cei care aleg să își petreacă minivacanța de 1 mai în Bușteni, pot opta pentru mișcare în aer liber, drumeții, vizitarea Castelului Cantacuzino din Bușteni, a Mănăstirii Caraiman din acelaşi oraş, plimbări cu telegondola sau distracţie în Fun Park-ul de la baza domeniului Kalinderu.

La Azuga, de 1 Mai se dă startul sezonului de drumeţii şi mişcare în aer liber.

„Cu ocazia mini-vacanţei de 1 Mai, azugenii lansează bucureştenilor, şi nu numai, invitaţia de a veni la munte, de a face mişcare, în aer curat şi linişte. Staţiunea are o poziţie unică pe Valea Prahovei, fiind favorizată de poziţionarea între munţi, perpendicular pe DN 1, ceea ce înseamnă aer de calitate şi lipsa aglomeraţiei în localitate. Cu gondola sau pe cărări de munte, recomandat în grupuri de minim 3-4 drumeţi, se poate ajunge sus pe culmile Baiului sau Urechea sau Cazacu, fără a sta la coadă sau în înghesuială. Mai mult, traseele de MTB sunt pregătite şi gata să bucure amatorii de adrenalină”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Azuga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)