Forțele române ar putea fi echipate cu automobile Dacia Duster Army (FOTO)

Forțele române ar putea fi echipate cu automobile Dacia Duster Army (FOTO)
Foto: promotor.ro

Dacia Duster Army ar putea echipa ajunge pe mâna forțelor române, după ce pe 1 decembrie 2014 a fost prezentat la parada militară.

Mașina de teren personalizată de ingineri pentru nevoile forței de apărare s-a aflat printre subiectele unei întâlniri dintre directorul Dacia și secretarul de stat responsabil pentru industria de apărare, Sorin Encuțescu, notează promotor.ro.

În cadrul discuției s-a avut în vedere realizarea unui model adecvat cerințelor operaționale ale potențialilor beneficiari din Sistemul Național de Securitate și Industria de apărare.

Totodată, s-a covenit organizarea unor întâlniri prin care sa fie probate performanţele tehnice şi funcţionale ale modelului, dar şi posibilităţile de echipare şi utilizare ale acestuia.


Foto: promotor.ro

Potrivit companiei, Duster Army are tracţiune 4×4 şi un motor diesel de 1,5 litri cu 110 CP.

Totodată, modelul militar respectă standardele militare NATO pentru această categorie de vehicule şi poate fi aeropurtat.

Mai mult, dispune de protecţii exterioare suplimentare şi sisteme de conexiune (mecanică şi electrică) cu alte vehicule militare (prize electrice de 12V şi 24V şi dispozitive de remorcare şi tractare, inclusiv troliu electric).

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:21 - Florin Barbu: S-a dus ostașul la piață, de data asta fără Rareș, probabil n-a apucat să dea ora înapoi pe ceasurile de mii de euro / Bugetul Ministerului Agriculturii în acest an a fost unul istoric
17:05 - Marcel Ciolacu a dezvăluit cu ce contrancandidat și-ar dori să intre în turul 2 la prezidențiale. Ciolacu: Le mulțumesc colegilor din Guvern că avem maturitatea și am făcut diferența între PSD-PNL și Guvern (VIDEO)
16:44 - Nicușor Dan anunță care va fi „investiția prioritară” dacă va fi mărit bugetul Primăriei Capitalei (VIDEO)
16:33 - CTP, după dezbaterea dintre Maia Sandu și Stoianoglo: Fie și numai această jignire la adresa românilor e de ajuns ca să-i justifice titlul de om al Moscovei
16:12 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre forța plutoniană și ce trebuie să identificăm neapărat în această perioadă (VIDEO)
15:26 - Adele, dezvăluiri despre problemele de sănătate cu care se confruntă: „Am vrut să-mi tai urechea de câteva ori”
14:50 - Profețiile înfricoșătoare ale Babei Vanga pentru anul 2025. Urmează o „apocalipsă”
14:13 - Ce pensie are, de fapt, Mihaela Tatu după o viață de muncă în televiziune. Banii îi ajung doar să plătească chiria
13:21 - Marcel Ciolacu: În 119 spitale din țară se derulează în acest moment proiecte de investiţii în infrastructură (VIDEO)
12:56 - Emil Rengle și logodnicul său, Alejandro Fernandez, au anunțat data nunții. Când va avea loc marele eveniment