CTP, despre încercările disperate ale lui Bode și Ciucă de a bloca verificarea tezelor de doctorat: Tocmai prin comportamentul lor se dovedesc adevărate acuzațiile de plagiat (VIDEO)

CTP, despre încercările disperate ale lui Bode și Ciucă de a bloca verificarea tezelor de doctorat: Tocmai prin comportamentul lor se dovedesc adevărate acuzațiile de plagiat (VIDEO)
În imagine: Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, și ministrul Lucian Bode, care-și ține teza de doctorat la secret. Foto: Inquam Photos / George Călin

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat dur plagiatul ministrului de Interne, Lucian Bude, și pe cel al premierului Ciucă, într-o intervenție în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu si Răzvan Zamfir.

Comentând despre vizita ministrului austriac de Interne la București, Gerhard Karner, la rândul său acuzat de plagiat, Cristian Tudor Popescu a spus că atât Lucian Bode, cât și premierul Ciucă s-au folosit de toate mijloacele și de toată puterea pentru a bloca verificarea tezelor:

„De ce nu iese cu teza la televizor să ne explice, uite, domnule, de ce nu este plagiat, ce este original, ce am făcut eu. A ieșit vreunul din doctorii ăștia, de-alde Bode, de-alde Ciucă la televizor să ne explice în cunoștință de cauză ce au făcut în teza respectivă? Nici gând.

Au folosit cârciocării avocățești, cum zicea Eminescu, în justiție ca să scape de această acuză care tocmai prin comportamentul lor se dovedește adevărată”.

Cristian Tudor Popescu a făcut o paralelă între cazul politicienilor acuzați de plagiat din România și cel al politicienilor din Austria:

„Nu mi-am imaginat niciodată că politicienii occidentali sunt superiori moral politicienilor români. Occidentul este superior sau și-a dovedit superioritatea față de lagărul Comunist, Socialist, și-a dovedit clar superioritatea din punct de vedere economic, civilizațional dar nu și-a dovedit niciodată pentru mine cel puțin, superioritatea morală.

Nu m-am gândit niciodată că dacă e vorba de un politician sau un jurnalist de la Viena sau de la Paris este superior politicianului sau jurnalistului din România prin simplul fapt că aparține occidentului. Și acolo sunt indivizi gen acest domn Bode și acolo sunt echivalentul lui Simion de la AUR, echivalentul lui Șoșoacă în Austria. Este o țară cu probleme acute, are inflamații politice acute. Pe lângă acești indivizi conservatorii aceștia extremiști de dreapta, acum partidul comunist urcă formidabil”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`