Cât se țin ciorbele și supele la frigider. Reguli și sfaturi utile pentru gust și sănătate

Cât se țin ciorbele și supele la frigider. Reguli și sfaturi utile pentru gust și sănătate
Foto simbol: Pixabay

Supele și ciorbele rămân două preparate foarte populare în rândul românilor, însă felul în care le păstrăm este și el extrem de important.

Cât pot fi ținute ciorbele și supele la frigider

O ciorbă poate fi ținută la frigider mai mult sau mai puțin, în funcție de ingredientele sale, potrivit Click!

Spre exemplu, ciorba de legume poate fi ținută la frigider 48 de ore, în timp ce o supă sau o ciorbă de pui poate să stea chiar mai mult. Cât despre ciorbele de porc sau cele de vită, el pot fi ținute un timp și mai îndelungat, 72 de ore.

În schimb, supa de ciuperci nu poate fi păstrată la frigider mai mult de o zi.

Ciorbele acrite cu borș, zeamă de varză, lămâie sau zarzăre pot fi ținute la frigider cu 24 de ore mai mult decât supa.

Supele și ciorbele trebuie păstrate la frigider la temperaturi de 2-4 grade, însă este important de menționat că se pun acolo abia după ce s-au răcit bine – la fel de important este să fie puse în recipiente de sticlă.

Dacă totuși alegeți să le țineți în oala în care au fost făcute, este important să fie pus bine capacul pentru a nu intra aer.

Congelarea le-ar păstra chiar mai bine, dar nu trebuie puse la congelat și preparatele care au smântână, deoarece riscă să se separe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`