Năsui (USR): Gaura din buget e, de fapt, de 24 de miliarde. Guvernanții fac acum ce au făcut și în 2022 – cresc cheltuielile statului, apoi taxele, ca să le poată acoperi. Și tot ei se plâng de deficit. Niște ipocriți (VIDEO)

Năsui (USR): Gaura din buget e, de fapt, de 24 de miliarde. Guvernanții fac acum ce au făcut și în 2022 - cresc cheltuielile statului, apoi taxele, ca să le poată acoperi. Și tot ei se plâng de deficit. Niște ipocriți (VIDEO)
Deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei. Sursa foto: usr.ro

Deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că, din calculele sale, gaura din buget nu e de 20 de miliarde, ci de 24 de miliarde. Năsui a mai spus că politicienii Puterii sunt niște ipocriți când se plâng de deficitul bugetar și se laudă cum apără ei banul public deoarece, în fapt, chiar ei sunt cei care au crescut cheltuielile statului, de am ajuns în această situație.

Fostul ministru a mai afirmat că, practic, PSD și PNL fac acum ce au făcut și anul trecut: au crescut cheltuielie statului, iar acum cresc și taxele ca să le acopere.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Năsui: Guvernanții cresc cheltuielile statului, apoi majorează taxele ca să le poată acoperi

„Politicienii care ne vorbesc despre reducerea deficitului, în marea lor majoritate ce am văzut – și-mi cer scuze că trebuie să zic asta – sunt ipocriți. Oamenii care au susținut creșterea cheltuielilor în trecut nu pot să vină acum să spună ”aoleo, avem deficit, au crescut prea mult cheltuielile, trebuie să facem ceva!”. Sistematic oamenii aceștia au crescut cheltuielile, după care, ca să rezolve problema deficitului au crescut taxele și acum, de fapt, se întâmplă ce s-a întâmplat și în 2022.

Mai țineți minte cum, la începutul anului 2022, și dl Câciu, și dl Ciolacu, și dl Ciucă au declarat în repetate rânduri ”nu creștem nicio taxă și niciun impozit, nu facem asta”? După care, în iunie, ce s-a întâmplat? O Ordonanță prin care au crescut o serie întreagă de taxe, brusc și puternic, multe care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Îmi scrie lumea „nu vă credeam atunci”, ziceau că suntem Opoziție și facem scandal din orice, dar la PFA-uri s-a dublat impozitarea”, a declarat fostul ministru USR al Economiei.

Năsui: Gaura din buget e de 24 de miliarde

„Gaura bugetară, după calculele mele, dar aștept să se facă publice și datele de execuție bugetară la martie, nu e de 20 de miliarde, e de 24 de miliarde.

Și pentru că dl Ciolacu e foarte bun la a spune ”dar spuneți-ne voi de unde să tăiem” și cum spuneau și-n stenogramele alea: ”de unde să tăiem?”, ”nu știu de unde să tăiem”…. Exact habarniștii care s-au trezit la putere. Ce știu ei să facă e să funcționeze pe mașinării de voturi să ajungă la Putere, dar odată ajunși la Putere, ei nu știu ce să facă acolo decât tot clientelă și să-și apere mașinăria de vot.

Noi am făcut un plan în care am arătat de unde s-ar putea tăia. S-ar putea tăia chiar 35 de miliarde”, a mai declarat Claudiu Năsui, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)