Infirmieră la Maternitatea Bucur, care a participat la salvarea răniților de la Colectiv: Țipau, se sufocau… Unde te uitai, numai ambulanțe, sirene, pompieri, medici, asistente. Noi am făcut ce am putut (VIDEO)

Infirmieră la Maternitatea Bucur, care a participat la salvarea răniților de la Colectiv: Țipau, se sufocau... Unde te uitai, numai ambulanțe, sirene, pompieri, medici, asistente. Noi am făcut ce am putut (VIDEO)
Foto: B1 TV

Elena Filip, infirmieră la Maternitatea Bucur, din Capitală a povestit luni, pentru Știrile B1 TV cum a intervenit, împreună cu colegii săi pentru a-i salva pe care care s-au aflat vineri seară în Colectiv, clubul aflat în apropierea maternității.

”Am auzit sirenele de la salvare, am ieșit pe balcon, afară era o masă de salvări, doctori, asistente. Toți îi scoteau din incinta clubului, arși pe mâini, pe față, cu hainele lipite, doctorii cereau seruri. Am mers în maternitate, le-am adus. A fost nevoie de perfuzoare. Foarte multe victime, așezate pe trotuar, au venit vecini, cu perne, cu apă, pentru că aveau nevoie să bea apă. Infirmiere, doctori, asistente, medici stagiari au luptat forte mult la salvarea vieților”, a povestit femeia.

”Ieșeau în continuare îi aducereau și îi lăsau jos sau aduceau vecinii perne, le puneau sub cap, s-a făcut tot posibilul să ajutăm. Țipau, îi ustura, se sufocau, o tragedie foarte mare. Unde te uitai numai ambulanțe, sirene, pompieri, medici, asistente. Noi am făcut ce am putut și personalul care a ieșit a fost de mare folos. Au venit și voluntari cu bicicletele, au venit de acasă să ajute”, a mai spus infirmiera.

”S-a acordat primul ajutor, dacă erau arsuri grave, îi resuscitau, imediat îi suiau în salvare, la spital și îi preluau spitalele respective, totul a fost prompt. (…) Așa ceva, eu doar la televizor sau în filme am mai văzut. Nu îmi imagineam chestia asta. Foarte mulți răniți, foarte mulți morți. S-a luptat… O experiență foarte grea și foarte emoționantă, foarte multe victime”, a mai spus femeia.

#DIRECT_ONE_gbfcyf#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`