Ciocniri între militanții kurzi și poliție după rezultatele alegerilor din Turcia

Ciocniri între militanții kurzi și poliție după rezultatele alegerilor din Turcia
Foto: epochtimes-romania.com

Duminică au avut loc mai multe ciocniri între poliție și tineri protestatari kurzi în orașul Diyarbakir, după anunțarea rezultatelor parțiale ale alegerilor legislative din Turcia, câștigate de partidul președintelui Recep Tayyip Erdogan, informează Agerpres.

Incidentele s-au petrecut în apropierea sediului Partidului Democratic al Poporului. Conform ultimelor rezultate, formațiunea ar putea obține un procent cu 10% mai mic decât cel necesar pentru a fi reprezentat în Parlament.

Câteva zeci de tineri au făcut o baricadă din anvelope în flăcări, în timp ce protestatarii au tras focuri de aer în aer.

„Dacă HDP va rămâne sub 10% va fi război (…) ne-au furat voturile”, a afirmat unul dintre ei. „Dacă HDP rămâne sub pragul (de 10%), va fi apocalipsă la Diyarbakir”, a strigat un altul.

Mulțimea a fost sfârșită abua după ce poliția a intervenit cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

„Capitală” a sud-estului majoritar kurd din Turcia, orașul Diyarbakir este scena a numeroase confruntări după reluarea, în vara acestui an, a luptelor dintre rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și forțele de securitate turce.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`