PSD, PNL și UDMR au peste 70% majoritate în Parlament. Degeaba. Valeriu Stoica: „Ipocrizie nu e termenul cel mai dur” (VIDEO)

PSD, PNL și UDMR au peste 70% majoritate în Parlament. Degeaba. Valeriu Stoica: „Ipocrizie nu e termenul cel mai dur” (VIDEO)

Valeriu Stoica, fost președinte PNL, a criticat coaliția PNL – PSD – UDMR pentru că practic nu face nicio reformă și nu-și duce la îndeplinire niciun angajament, deși are o majoritate solidă în Parlament. Cât despre măsurile ce ar trebui luate pentru a acoperi gaura din buget, Stoica remarcă faptul că totul e doar o „pasare de responsabilitate” și „o încercare de cosmetizare a unor zone de cheltuieli”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Valeriu Stoica: Guvernul nu face economii la buget, ci doar cosmetizează niște cheltuieli

„Bugetul ar trebui să exprime această viziune pe care o are Guvernul asupra dezvoltării României, or în locul unei asemenea viziuni, constat că se discută terminologic: e vorba de rectificare, de ajustare. Până la urmă, rezultă că e vorba de o pasare a răspunderii de la cei care conduc guvernul către miniștri, adică s-a cerut fiecărui minister să facă o propunere de economii – se spune nu ”de reducere de cheltuieli”, ci ”de economii”, dar până la urmă aceste economii înseamnă reduceri de cheltuieli.

Problema e de unde se reduc cheltuielile. Se spune nu de la salarii, nu de la investiții și în orice caz, să nu periclităm în niciun fel utilizarea fondurilor europene și a celor din PNRR. Dar până la urmă din ce se facă aceste economii?
Rezultă că e vorba de o încercare de cosmetizare a unor zone de cheltuieli, fără efecte reale asupra a ceea ce ar trebui să fie viziunea Guvernului asupra dezvoltării României”, a declarat Valeriu Stoica, pentru B1 TV.

Acesta a remarcat apoi faptul că Guvernul are o reacție „pompieristică” față de o „problemă care e băgată sub covor”. Asta pentru că guvernanții au spus inițial că există o gaură în buget, apoi că nu există, iar acum caută soluții care să acopere o gaură care nu există.

Stoica a mai susținut că dacă nu se colectează bani la buget pe măsura a cât s-a anticipat în întocmirea bugetului nu e neapărat vina ANAF. Problema e și la cei care au estimat venituri ce nu pot fi strânse.

„Deci problema mare a României e să producă valoare și, din păcate, în ultimii 30 de ani, 33 de ani, mai toate guvernele n-au fost preocupate de această chestiune esențială: cum creștem productivitatea, cum stimulăm munca, încurajăm munca productivă sau mai facem câteva posturi la un birou din sectorul public?”, a continuat fostul lider liberal.

Acesta a afirmat apoi că statul român e acum mai birocratic decât era statul comunist.

Stoica acuză PNL, PSD șI UDMR că nu fac mai nimic, deși au majoritate solidă în Parlament

„Ce mă miră pe mine foarte tare, ca să nu spun că mă revoltă, e faptul că o coaliție de guvernare care are o majoritate covârșitoare în Parlament, deci care ar putea să taie și să spânzure, ca să folosesc o expresie populară, e de-o timiditate ca și cum ar fi o domnișoară care merge prima dată la bal.

Când ai o asemenea majoritate în Parlament, când ai niște angajamente pe care ți le-ai asumat, ar trebui să ai curajul minim de a aplica acele angajamente. Nu înțeleg această timiditate…

Ipocrizie nu e termenul cel mai dur. În realitate, e un joc de interese, care sacrifică interesele adevărate, care sunt cele ale României”, a mai declarat Valeriu Stoica, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)