Medic: De când a sosit prima persoană arsă, totul s-a schimbat în viața mea. Am crezut că noi am văzut iadul, dar pompierii care erau acolo au văzut iadul suprem

Medic: De când a sosit prima persoană arsă, totul s-a schimbat în viața mea. Am crezut că noi am văzut iadul, dar pompierii care erau acolo au văzut iadul suprem
Foto: b1.TV

Ina Petrescu, unul dintre medicii care au fost de față în seara teribilului incendiu a vorbit în direct la B1TV, povestind despre modalitatea în care au fost tratați pacienții, dar și despre modul în care au perceput ei, ca și cadre medicale, întreagul eveniment.

„Începând cu ora 23, când a sosit prima persoană arsă, care nu era cea mai gravă, totul s-a shimbat în viața mea. Pe cei gravi i-am intubat și i-am trimis la operații, iar ceilalți au rămas în sala de operații.

Am crezut că noi am văzut iadul, dar după ce m-am gândit și eu la pompierii care erau acolo, ei au văzut iadul suprem, dacă se poate spune așa. Prima dată m-am gândit că suntem prea mici și fragili, iar în secundele următoare am trecut la fapte. Au venit 25 de persoane, dintre care una a decedat atunci. Am triat cazurile severe, intoxicațiile cu monoxid de carbon, iar cazurile medii și mici le-am trimis pe secții.

În clipa de față toți pacienții sunt staționați, iar trei pacienți i-am externat dimineață. Mai sunt 10 pacienți la Terapie Intensivă. Pacienții sunt tineri, iar vârsta este în favoarea lor, dar problemele pe care le au nu se văd, au inhalat un fum îngrozitor, iar căile respiratorii sunt afectate”, a spus medicul.

Medicul a confirmat faptul că în cursul zilei de astăzi o echipă de medici din Israel a sosit la București, dar nu a putut da mai multe informații, nelucrând pe aceeași secție.

“A venit o echipă de medici israelieni, dar nu pot să vă dau mai mult detalii, pentru că nu m-am ocupat împreună cu ei de arsurile mici”, a spus Ina Petrescu.

În încheiere, aceasta a menționat că spitalul nu are nevoie de nimic, mulțumește tuturor celor care sunt alături de victimele tragicului eveniment și roagă oameni să se roage pentru toți pacienții.

“Avem tot ce ne trebuie în spital și le mulțumim oamenilor care sunt alături de noi.

Doresc să mulțumesc tuturor că sunt alături de noi și de pacienți, se simte acest lucru. Vreau ca cei care pot să pună un gând bun și o rugăciune pentru că pacienții au nevoie, noi facem tot ce putem, dar avem nevoie de ajutor divin”, a încheiat Petrescu.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`