Arcturus, cea mai recentă tulpină Covid-19, a înregistrat primul deces / Boala se răspândește cu rapiditate la nivel global

Arcturus, cea mai recentă tulpină Covid-19, a înregistrat primul deces / Boala se răspândește cu rapiditate la nivel global
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Cea mai recentă tulpină de Covid-19, cunoscută sub numele de varianta Arcturus, a provocat îngrijorare la nivel mondial, deoarece oficialii din domeniul sănătății raportează prima sa victimă fatală. Se crede că subvarianta este de 1,2 ori mai contagioasă decât predecesorul său și a provocat deja o creștere a cazurilor în întreaga lume.

În mod tragic, primul deces din cauza acestei noi tulpini a fost raportat recent în Thailanda, adăugându-se la numărul tot mai mare de decese.

S-a înregistrat primul deces cauzat de Arcturus, noua variantă Covid-19

Astăzi, dr. Supakit Sirilak, directorul general al Departamentului de Științe Medicale, a dezvăluit că un bărbat în vârstă a decedat după ce a contractat tulpina Arcturus de Covid-19, marcând primul deces cauzat de această nouă variantă.

India a fost punctul inițial de detectare pentru Arcturus, o subvarianță a Omicron, pe care Organizația Mondială a Sănătății o monitorizează de la sfârșitul lunii martie.

Pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească la nivel mondial, Thailanda a raportat primul său deces din cauza virusului, cunoscut sub numele de Arcturus. Autoritățile sanitare au confirmat că victima era un bărbat în vârstă care a cedat acestei tulpini extrem de contagioase a virusului, estimată a fi de 1,2 ori mai infecțioasă decât subvarianta anterioară.

Dr Supakit Sirilak, directorul general al Departamentului de Științe Medicale, a declarat că decedatul avea și alte boli.

„Persoana decedată era un străin în vârstă, cu afecțiuni de sănătate subiacente. Prin urmare, moartea sa poate să nu reflecte în mod direct severitatea acestei subvariante, ci mai degrabă impactul acesteia asupra altor factori de risc”, a spus dr. Sirilak, scrie spynews.ro.

Care sunt simptomele noii tulpini Covid-19

În perioada 9 -15 aprilie, numărul pacienților internați a crescut de aproape 2,5 ori comparativ cu săptămâna precedentă. Ulterior, oficialii thailandezi din domeniul sănătății au emis un avertisment cu privire la noua subvariantă și au îndemnat publicul să respecte măsurile de precauție și distanțare.

Simptomele semnalate pentru varianta Arcturus a Covid-19 sunt următoarele:

  • poate da conjunctivită, ceea ce până acum nu s-a mai întâlnit la variantele precedente de COVID-19.
  • febră
  • dureri de cap
  • tuse
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios