Minciunile rostogolite de Guvernul Ciucă privind gaura la buget. Marius Pașcan: „Merge foarte prost economia! Privații au redus numărul de angajați și au găsit variante pentru a fenta fiscalitatea”

Minciunile rostogolite de Guvernul Ciucă privind gaura la buget. Marius Pașcan: Merge foarte prost economia! Privații au redus numărul de angajați și au găsit variante pentru a fenta fiscalitatea
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marius Pașcan, vicepreședinte PMP, a declarat vineri în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, că Guvernul rostogolește o mare minciună atunci când vine vorba despre gaura la buget. Acesta precizează că s-a ajuns în această situație din cauză că au fost estimate în mod nerealist veniturile pentru acest an, coaliția dorind să creeze impresia unei creșteri economice în România:

„Eu am o viziune oarecum diferită în a judeca bugetul și această gaură la care s-a ajuns. Eu consider că s-a realizat în mod deliberat, nu mai că pe o strategie greșită. Au pornit de la o minciună, aceea a creșterii economice a României, cumva trebuia materializată în buget. Dacă ai clamat-o și ai spus public că România are creștere economică, spre deosebire de alte țări ale UE, cum să o ai dacă nu o regăsești și în buget, dacă nu o configurezi, dacă nu îi faci și o proiecție și în buget? Asta s-a întâmplat. Minciuna a rostogolit minciuna. După ce au făcut acest buget, care de unde a pornit? De la 353 de miliarde venituri la buget anul trecut, în buget au propus 404 miliarde venituri, o creștere cu 14%. Pornind de la minciuna inițială au modificat Codul fiscal astfel încât aceste venituri suplimentare să se găsească cele 14% proiectate în plus în bugetul pentru acest an”.

Potrivit lui Marius Pașcan, gaura la buget este explicată prin faptul că mediul privat se confruntă cu mari dificultăți și că au făcut tot posibilul să evite fiscalitatea:

ȚSigur, că nu au luat deloc în calcul realitatea, degeaba au mărit și au modificat Codul fiscal luând mai mulți bani de la privați pentru că nu au avut de unde să mai ia. Merge foarte prost economia, privații au redus numărul de angajați și au găsit tot felul de variante pentru a fenta fiscalitatea asta excesivă, plătind la negru. Asta constată i ANAF-ul astăzi. ANAF spune, dacă ne întrebați pe noi, au crescut greu ele 353 de miliarde de lei anul trecut. Dacă ne întrebați cât avem de colectat anul viitor vă spunem că nu avem cum să avem o creștere de 14% la venituri chiar dacă mărim fiscalitatea.

Premierul ca să scoată cămașa rostogolește o altă minciună, vezi doamne nu au reușit să încaseze veniturile preconizate de la marii privați, ceea ce este o minciună și aberație. Nu merge economia, dacă mu sunt realiști vor ajunge într-un alt cerc fatalist, în care România se va împrumuta cu dobânzi tot mai mari și va îndatora generațiile viitoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)