Filme pentru adulți, proiectate pe tabla interactivă de elevii unui liceu din Pașcani. Ce au decis profesorii (VIDEO)

Filme pentru adulți, proiectate pe tabla interactivă de elevii unui liceu din Pașcani. Ce au decis profesorii (VIDEO)
Foto: newspascani.ro

Mai mulți elevi din Pașcani, Iași, au intrat în atenția cadrelor didactice după ce au utilizat tabla interactivă din clasă pentru a se uita la filme pentru adulți, informează B1 TV.

Totul s-a întâmplat într-o sală de clasă a Liceului Tehnologic ”Mihai Busuioc” din Pașcani, unde un grup de elevi ar fi accesat site-uri pentru adulți, proiectând imaginile pe dispozitivele utilizate la nivelul unității de învățământ. Incidentul a avut loc la începutul acestei luni, iar cadrele didactice au demarat o cercetare internă.

Măsurile luate de conducerea liceului, după ce elevii au proiectat filme pentru adulți

„O persoana ne-a informat cu privire la faptul că circulă în spațiul public, în special în cadrul unui grup de elevi, un filmuleț din care reiese că a fost accesat în timpul unei pauze un site pentru adulți.

Elevii implicați vor fi sancționați conform regulamentelor în vigoare, iar la nivelul tuturor claselor se vor relua la orele de consiliere și dirigenție, temele privind securitatea internetului, obligațiile elevilor și riscurile la care se expun în astfel de cazuri”, a declarat Elena Panțiru, directorul Liceului ”Mihai Busuioc”, pentru newspascani.ro.

Situația a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Se pare că informația a ajuns în spațiul public după ce mai mulți elevi s-au plâns unor profesori că unii colegi proiectează pe aceste dispozitive filme pentru adulți.

„Din datele transmise de unitatea școlară, sistemul informatic din școală este securizat, dar a fost folosită funcția HotSpot a telefonului. Unitatea școlară a discutat deja cu părinții elevilor, va oferi consiliere elevilor implicați și va organiza activități având ca temă siguranța pe internet”, a declarat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi, pentru newspascani.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios