Apa Nova București, pusă sub acuzare de DNA

Apa Nova București, pusă sub acuzare de DNA
Foto: Looms

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Apa Nova București, în calitate de inculpat.

Societatea comercială este acuzată de luare de mită, cumpărare de influență, favorizarea infractorului, violarea vieții private, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, transmite B1 TV.

În ordonanța întocmită de procurori se menționează faptul că activitatea Apa Nova a fost căpușată de diferite firme prin intermediul cărora s-au scurs sume extrem de importante de bani în mod nelegal.

Totodată, la nivelul Apa Nova București a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care efectuau filaje și interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic și care încearcă în acest mod să țină sub control divulgarea de către angajații companiei de date care să conducă la depistarea activităților nelegale derulate.

În cauză, prejudiciul minim stabilit în dauna statului, ca urmare a infracțiunii de evaziune fiscală este în sumă de peste 5 milioane euro, iar prejudiciul ca urmare a infracțiunii de spălare a banilor, este in suma de peste 17.294.819 euro

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`