Viața la bloc, trai cu peripeții. Care este amenda pentru folosirea bormașinilor în timpul orelor de liniște

Viața la bloc, trai cu peripeții. Care este amenda pentru folosirea bormașinilor în timpul orelor de liniște
Sursa Foto: Flickr.com

Cei care locuiesc la bloc știu cât de deranjant poate fi zgomotul produs de vecinii care folosesc bormaşina, iar acum acest lucru se poate lăsa cu amenzi.

Astfel, românii de la bloc trebuie să țină cont de anumite intervale orare pentru a nu tulbura liniștea.

Care sunt orele de liniște la bloc, când eviţi o amendă

Conform legii din România, în orele de liniște, 22:00-8:00 și 13:00-14:00, oamenii nu au voie să-ți deranjezi vecinii cu zgomote tari.

Se pare că acestea sunt considerate ore de odihnă, motiv pentru care zgomotele se sancționează cu amendă.

În conformitate cu legea 61/1991, nu există nicio distincție între orele de liniște din timpul săptămânii și cele din weekend. Ca atare, orele de liniște pe care trebuie să le respecți sunt aceleași.

Cât a ajuns amenda pentru românii de la bloc care folosesc bormaşina în timpul orelor de liniște

Utilizarea bormașinei în timpul orelor de liniște nu poate avea loc la bloc, doar în cazul în care se poate obține acordul scris al vecinilor. 

Spre exemplu, cei care sunt nevoiți să facă o reparație care nu poate fi făcută la o altă oră, singura soluție este înștiințarea vecinilor a evita o amendă.

Potrivit legii, cei care nu respectă aceste ore de liniște și fac gălăgie riscă o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

În cazul contravențiilor repetate, amenzile sunt mai mari. Dacă fapta se repetă la 24 de ore de la săvârșirea primei fapte, amenzile cresc, putând ajunge până la 3.000 de lei.

Folosirea constantă a bormașinii duce la amenzi și în afara orelor de liniște

Aici este vorba despre cei care nu fac reparații în casă, ci de cei care lucrează constant la diverse proiecte ori construiesc mobilier acasă, pentru alți clienți.

Amenda pentru această contravenție este mai mică, fiind cuprinsă între 200 și 1.000 de lei, notează adevarul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios