La ce folosește gaura de lângă încuietoarea lacătului / Nu multă lume știe care este rolul acestui orificiu

La ce folosește gaura de lângă încuietoarea lacătului / Nu multă lume știe care este rolul acestui orificiu
Sursa foto: Pixabay

Lacătele sunt mecanisme de blocare care permit fixarea unui obiect sau a unei uși printr-un cătuș metalic care se potrivește într-o gaură din obiect sau ușă. De la cele mai simple și clasice modele, până la cele mai avansate tehnologic, lacătele de astăzi sunt proiectate pentru a oferi niveluri ridicate de securitate și protecție împotriva furturilor și intruziunilor, scrie adevarul.ro.

Dacă privim cu atenție un lacăt, putem observa una sau două găuri în partea de jos a dispozitivului. Dar care este utilitatea lor?

La ce folosește orificiul de lângă încuietoarea lacătului

Gaura vizibilă în partea de jos a lacătului permite apei care intră în lacăt să se scurgă ușor și este, de asemenea, folosită pentru a turna ulei în acesta astfel încât să nu se blocheze, potrivit sursei citate.

În plus, gaura mică rotundă pe care o observi în partea de jos a lacătului este o placă de resetare. Această placă vă oferă o modalitate de a debloca un lacăt care a fost blocat pentru o perioadă lungă de timp. Astfel, dacă dorești să reutilizezi lacătul, acesta trebuie resetat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)