China pregătește drone de spionaj supersonice / Viteza acestora ar putea ajunge la 4.000 de km/h

China pregătește drone de spionaj supersonice / Viteza acestora ar putea ajunge la 4.000 de km/h
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Lan Hongguang

Armata chineză pregătește o dronă de spionaj de mare altitudine, capabilă să se deplaseze de cel puțin trei ori mai repede decât sunetul, potrivit unui document secret al National Geospatial-Intelligence Agency.

Drona ar putea să se deplaseze cu o viteză de 4.000 de km/h

Documentul care nu poate fi confirmat încă, arată imagini din satelit din 9 august în care ar fi două drone de recunoaștere WZ-8 cu motoare de reacție la o bază aeriană din estul Chinei, la aproximativ 560 km de orașul Shanghai.

Armata Populară de Eliberare (PLA) a creat „aproape sigur” prima unitate de drone fără pilot la baza respectivă, aflată în subordinea Comandamentului Teatrului de Est (Eastern Theater Command). Departamentul american al Apărării nu a răspuns la solicitarea de comentarii și nici guvernul chinez nu a putut fi contactat, potrivit Reuters.

Evaluarea programului a început de la mai multe imagini clasificate postate pe Discord, postare în spatele căreia ar fi un membru al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts, arestat săptămâna trecută, potrivit Washington Post.

Săptămâna trecută, Jack Douglas Teixeira, un tânăr în vârstă de 21 de ani, membru al Gărzii Naționale Aeriene a SUA, a fost arestat de FBI pentru scurgeri online de documente clasificate. Acele documente au pus în dificultate Washingtonul în fața aliaților săi.

Scurgerile de informații aflate la începutul lunii aprilie au pus presiune pe Washington în ceea ce privește daunele pe care le-ar fi putut provoca. Acest episod a pus SUA într-o situație jenantă prin dezvăluirea spionajului desfășurat asupra aliaților lor, dar și a presupuselor vulnerabilități militare ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare