Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Un mic dejun sănătos este format din proteine, carbohidraţi cu vitamine, de exemplu, un ou cu terci, un sandviş cu brânză, nuci cu fructe de pădure, musli, fulgi de ovăz cu o bucată mică de pui etc. În ceea ce priveşte băuturile revigorante, este mai bine să aşteptaţi. Puteţi bea o ceaşcă de ceai sau cafea la jumătate de oră după micul dejun, scrie Rador, citând actualno.com. Iată ce alimente nu e recomandat să mănânci pe stomacul gol, conform sfaturilor nutriționiștilor.
1. Dulciurile
Orice are în compoziţie mult zahăr stimulează o sinteză mare de insulină. Diabetul nu va întârzia să apară. De aceea, este mai bine să renunţaţi la micul dejun ce constă din dulciuri.
2. Carne afumată
Dacă preferaţi sandvişurile cu cârnaţi la micul dejun, este mai bine să renunţaţi la acest lucru. Cârnaţii afumaţi conţin multă sare, condimente şi conservanţi și pot duce la boli ale stomacului, deoarece îi irită pereţii.
3. Bananele
Deşi sunt utile, ca opţiune pentru micul dejun nu reprezintă cea mai bună idee. Totul se datorează magneziului prezent în fruct. Dacă mâncaţi astfel de alimente pe stomacul gol, puteţi ajunge la boli de inimă.
4. Produse de patiserie
Aici vorbim despre produse din aluat de drojdie, pentru că provoacă formarea de gaze şi astfel duc la balonare.
5. Legume
Legumele proaspete irită pereţii stomacului şi pot provoca gastrită.
6. Suc de portocale
Deşi acest produs este util, mai ales dacă este preparat în casă, este extrem de periculos să îl beţi pe stomacul gol. La urma urmei, citricele conţin acizi care provoacă dezvoltarea ulcerului.
7. Cafea
Mulţi oameni încep cu această băutură revigorantă la micul dejun. Este mai bine să renunţaţi rapid la acest obicei. Cafeaua determină secreţia de suc gastric, care irită intestinele.
8. Pere
Fibrele din pere pot deteriora pereţii stomacului.
9. Iaurt
Este foarte util, mai ales dacă este iaurt natural, dar nu este recomandat să-l consumaţi pe stomacul gol. Motivul este legat de acizii ce irită tractul digestiv.
Desigur, acum apare întrebarea:“Ce ar trebuie să mănânc pe stomacul gol?!”. Răspunsul îl dau nutriţioniştii: fibre, proteine şi grăsimi sănătoase care să îţi ofere energie, dar şi senzaţie de saţietate. Ouăle fierte tari, omleta, brânza cu puţine grăsimi, pâine integrală cu unt şi puţină dulceaţă, tartine cu avocado, tartine cu pastă de somon, toate sunt variante echilibrate pentru un mic dejun sănătos, scrie playtech.ro.