Fox News preferă să plătească 787,5 milioane de dolari, decât să se judece cu Dominion Voting Systems

Fox News preferă să plătească 787,5 milioane de dolari, decât să se judece cu Dominion Voting Systems

Fox News a ajuns la o înțelegere în procesul de defăimare de mare succes intentat de Dominion Voting Systems chiar în momentul în care urma să se ajungă la proces, acceptând să-i plătească 787,5 milioane de dolari.

Este cea mai mare sumă pentru o înțelegere într-un proces de defăimare din SUA făcută publică

„Părțile au rezolvat acest caz”, a declarat judecătorul Eric M. Davis, de la Curtea Superioară din Delaware.

Davis, care a prezidat cazul, a decis anterior să amâne cu o zi începerea procesului, oferindu-le avocaților ambelor părți o zi în plus pentru a se dedica discuțiilor privind înțelegerea.

Înțelegerea reprezintă o victorie pentru Dominion, care nu mai trebuie să se confrunte cu perspectiva unui proces de șase săptămâni și, eventual, cu ani de apeluri istovitoare dacă ar fi câștigat.

Dar aceasta înseamnă, de asemenea, că numeroșii critici ai Fox News nu vor mai avea ocazia să vadă cei mai mari directori și vedete ale rețelei media de dreapta – inclusiv Rupert Murdoch, Tucker Carlson și Sean Hannity – interogate în boxa martorilor.

Gazdele de la Fox News nu vor fi obligate să facă retractări sau multe alte declarații în conformitate cu termenii acordului.

Vedetele canalului, inclusiv Rupert Murdoch, nu credeau în scenariul alegerilor fraudate

Chiar înainte de dezbateri, procedura a dat naştere la dezvăluiri jenante pentru Fox News, odată cu publicarea unor schimburi de e-mailuri sau mesaje text care arătau că, din noiembrie 2020, vedetele canalului, şi chiar Rupert Murdoch, nu credeau în scenariul alegerilor fraudate, în timp ce acuzaţiile erau difuzate încontinuu la postul de televiziune.

Procesul era foarte aşteptat în Statele Unite, unde era văzut ca un test pentru limitele libertăţii de exprimare, garantate de Primul Amendament al Constituţiei, precum şi pentru lupta împotriva dezinformării.

Selecţia juriului s-a încheiat marţi, iar dezbaterile urmau să înceapă imediat.

Dominion, ale cărui aparate de vot au funcţionat în 28 de state în cursul prezidenţialelor câştigate de Joe Biden, era inamicul numărul unu al colaboratorilor apropiaţi ai lui Donald Trump, care l-au acuzat la tot pasul şi fără dovezi că a servit la fraudarea scrutinului.

Mulţi alegători Donald Trump cred şi astăzi că alegerile le-au fost furate, iar punctul culminant al acestei contestări a fost atins pe 6 ianuarie 2021, când mii de partizani ai săi au atacat Capitoliul de la Washington, inima democraţiei americane, pentru a bloca certificarea rezultatele alegerilor din noiembrie 2020.

Dacă dosarul judiciar era considerat solid, compania urma totuşi să stabilească o intenţie deliberată de a minţi la Fox News, iar juriul trebuia să ajungă la un verdict unanim pentru o condamnare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`