Dana Budeanu, atac covârșitor la adresa BOR: „Biserica a abandonat definitiv românii, poporul a așteptat lumina de la Miliție”

Dana Budeanu, atac covârșitor la adresa BOR: „Biserica a abandonat definitiv românii, poporul a așteptat lumina de la Miliție”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei IPS Ciprian a afirmat, la slujba de Înviere, că se dorește ca ceea ce e tradițional și autentic în fiecare țară cu rădăcini creștine să fie înlocuit cu surogate.

În cadrul unei emisiuni, Dana Budeanu și-a exprimat părerea cu privire la acest subiect. Potrivit acesteia, „biserica ortodoxă română a abandonat românii” și susține că „există o scindare în BOR”.

Dana Budeanu, atac dur la adresa BOR

„Nu cred că sunt iluzii, însă cred că manifestarea naturală a acestui popor este înregistrată astăzi hiperbolic, pentru că nouă biserica ne-a întors spatele în pandemie, ne-a abandonat definitiv în pandemie. Biserica ortodoxă română a abandonat defiinitiv românii în timpul mascaradei. Punct. Anumite obiceiuri firești ale acestei nații s-au reluat. Noi nu am avut nicio biserică deschisă, în afară de cele din Constanța, este foarte important de spus asta.

Un popor care a așteptat lumina de la miliție, să nu nici uităm asta. O să mă ocup, o să aduc aminte, în fiecare zi a campaniei electorale care va urma, prin ce a trecut acest popor sub puterea de dreapta, în fiecare zi voi aduce aminte. Am totul salvat pe date, pe zile. Ceea ce vedem astăzi este doar o realitate a acestei țări, gândiți-vă că noi am trecut prin zeci de ani de comunism, nu ne-a luat nimeni credința, nu ne-a închis nimeni bisericile nici măcar atunci, românul a mers la biserică în timpul războiului, în timpul comunismului, în timpul molimelor, oricând. Asta-i România, nu e ceva pozitiv surprinzător, este realitatea.

Nimeni, niciodată, orice s-ar întâmpla pe teritoriul acestei țări, nu va reuși să schimbe credința acestui popor. Niciodată. S-o diminueze, s-o afecteze, niciodată, din potrivă. Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani a adus înapoi în biserici tinerii. În curțile bisercilor și în biserici a crescut enorm numărul tinerilor, dar enorm, adică este vizibil fizic lapropriu. Asta este reversul a ceea ce noi am trăit în ultimii trei ani – tinerii umplu bisericile. Este real.

La biserică nu-i program, eu merg și în cursul anului când nu sunt sărbători mari, slujbe mari, date importante, e plin de tineri. Scade încrederea în autoritățile care ne conduc, și asta este măsurat deja, și crește încrederea în biserică. Este un efect al politicilor ultimilor ani, este natural acest efect, pentru că autoritățile ne-au abandonat, și atunci oamenii s-au întors la credință. De ce? Pentru că toți oamenii au nevoie de un reper.

Când miliția și când statul au închis bisericile împreună cu BOR, eu cunosc oameni care au fost la Constanța. Biserica ortodoxă română a abandonat românii, însă cred că există o scindare în BOR. Există acest curent ușor progresist, că trebuie să fim și puțin moderni, nu știu de ce trebuie să fie biserica modernă, o tâmpenie fără de margini, și există această aripă care încă încearcă să lupte. Eu sunt o idealistă, dar este foarte greu, pentru că biserica ortodoxă română are un lider, iar în momentele cele mai grele liderul a ales ceea ce a hotărât politicul”, a declarat Dana Budeanu, notează romaniatv.net.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios