Orașul din Europa care introduce programul de lucru de patru zile pe săptămână

Orașul din Europa care introduce programul de lucru de patru zile pe săptămână
Sursa foto: Freepik

Încă un oraș european anunță că va introduce săptămâna de lucru de doar patru zile.  Angajații din orașul german Wedel vor putea începe weekendul de joi după-amiază.

Orașul Wedel dorește să permită angajaților săi să lucreze patru zile pe săptămână, fiind primul oraș din Germania care a introdus o săptămână de lucru de patru zile, potrivit newsunrolled.

„Datorită acestui model, orașul Wedel este prima municipalitate din Germania care a introdus noi modele în munca flexibilă”, este un anunț postat pe site-ul orașului. Orașul însuși vrea să devină mai atractiv ca angajator din cauza locurilor de muncă vacante.

„În doar două-trei luni, vrem să permitem tuturor să lucreze o săptămână de patru zile. Fără nicio modificare a salariului”, a spus managerul HR Jörg Amelung.

„Săptămâna completă de lucru, fie că este de 20, 35 sau 41 de ore, va fi repartizată pe patru zile acolo unde este posibil și de dorit din motive de afaceri”, a spus Amelung.

Un purtător de cuvânt al orașului a declarat că autoritățile au aprobat planul la ședința consiliului de săptămâna trecută. În prezent, se lucrează la pregătirea contractului de prestări servicii cerut ca bază legală.

Săptămâna de lucru de patru zile urmează să intre în vigoare în două luni. În principiu, toți cei aproximativ 430 de angajați ar putea beneficia de aceasta. „Credem că aproximativ 80% dintre angajați, dacă își exprimă o astfel de dorință, vor folosi modelul dezvoltat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`