Soluția pentru a scăpa de praful din covor / Trucul pe care puține persoane îl știu

Soluția pentru a scăpa de praful din covor / Trucul pe care puține persoane îl știu
Sursa foto: Shutterstock

După Sărbătorile Pascale, când în casele românilor au călcat zeci de invitați, este important să aflăm care este soluția pentru a curăța covoarele, pe care, de cele mai multe ori, lumea intră fără a se descălța. Să le aspiri nu este întotdeauna de ajuns pentru a îndepărta murdăria și praful, așa că iată care este trucul cu care nu vei da greș.

Cum să scapi de praful din covor

Covorul se poate curăța manual, iar asta este una dintre cele mai recomandate variante. Pentru acest lucru, un „ingredient” important este sarea de bucătărie, care trebuie împrăștiată pe suprafața covorului, iar apoi eliminată cu ajutorul unei perii. Acest truc poate fi aplicat ori de câte ori covorul tău este plin de praf după ce l-ai aspirat, conform spynews.ro.

În plus, produsele din bucătărie îți pot fi de mare folos atunci când vrei să economisești, fără să apelezi la un serviciu autorizat pentru curățarea covoarelor acasă. Covoarele sunt făcute din materiale sintetice sau lână, astfel că un detergent chimic le poate strica, scrie sursa citată.

La ce trucuri mai poți apela pentru curățarea covoarelor

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt benefice pentru a curăța rapid covoarele din locuința ta, astfel că poți îndepărta rapid petele de pe covor cu ajutorul acestor ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să adaugi bicarbonat de sodiu și să freci cu un burete, iar după câteva ore o poți îndepărta totul cu aspiratorul, potrivit spynews.ro.

Oțetul are proprietăți de dezinfectare, dar și de detartrare a covorului, astfel că dacă amesteci două pahare de oțet cu bicarbonat de sodiu și pulverizați pe covor veți avea rezultate rapide și spectaculoase. Lăsați să acționeze câteva ore. iar mai apoi să se usuce.

Unele covoare sunt dintr-un material care necesită multă atenție, astfel că trebuie să aveți grijă la ce produse utilizați. Covoarele persane trebuie curățate doar cu abur, iar la cele cu fire scurte trebuie să utilizați doar câteva picături de lămâie sau săpun, adaugă sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`