Război civil în Sudan: Blinken a anunțat că s-a tras asupra convoiului diplomatic american

Război civil în Sudan: Blinken a anunțat că s-a tras asupra convoiului diplomatic american
Foto: Hepta - DPA Images / Lenin Nolly

Un convoi diplomatic american a fost atacat luni în Sudan, dar nimeni nu a fost rănit, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.

În ultimele zile un conflict militar între rivali a pus stăpânire pe Sudan

„Această acțiune a fost nesăbuită, a fost iresponsabilă și, desigur, nesigură”, a declarat el reporterilor în Japonia, după discuțiile G7.

Anterior, s-a raportat că ambasadorul UE în Sudan, Aidan O’Hara, a fost agresat în locuința sa din capitala Khartoum.

Aproximativ 185 de persoane au fost ucise și peste 1.800 au fost rănite în cele trei zile de lupte din Sudan, potrivit ONU. În oraș au avut loc atacuri aeriene, bombardamente și focuri de armă de calibru mic.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a declarat că în prezent nu există planuri de evacuare a personalului american, în ciuda problemelor de securitate actuale și a închiderii aeroportului din Khartoum, dar i-a îndemnat pe toți americanii să trateze situația „cu cea mai mare seriozitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:17 - Peste 100 de oameni au murit și 64 au fost declarați dispăruți, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Nepal
08:50 - Uraganul Helene din SUA e nemilos: Bilanțul a crescut la 63 de morți iar dezastrul e de nedescris: „O mulţime de case au dispărut, piaţa a dispărut. Este o adevărată tragedie şi va fi dificil de reconstruit”
08:32 - Aproape toată România e sub avertizare Cod Galben de ploi și vânt puternic: Zone din Oltenia, Muntenia și Transilvania sunt deja sub Cod Portocaliu
08:18 - Moartea liderului Hezbollah este un „punct de cotitură istoric”, spune Netanyahu, în timp ce Iranul jură să se răzbune
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”