Lucrătorii în construcții și șoferii pe TIR sunt cei mai căutați angajați din Europa

Lucrătorii în construcții și șoferii pe TIR sunt cei mai căutați angajați din Europa
Foto simbol: Pixabay

Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia sunt țările care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru români.

Un șofer de TIR poate câștiga chiar și 3.000 de euro

Se caută lucrători în construcții și șoferi de TIR, arată datele uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare din România. De asemenea, la mare căutare sunt și cadrele medicale. Se fac angajări în țări din nordul Europei, precum Norvegia și Suedia, potrivit Eures.

Cele mai multe oferte de locuri de muncă pentru români sunt în Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia.

Șoferii de TIR și lucrătorii în construcții sunt cei mai căutați la ora actuală. Un șofer de TIR poate câștiga lejer chiar și 3.000 de euro, iar un IT-ist cu cinci ani experiență primește oferte de la 4.000 de euro în sus pentru un job în afara țării.

Posturile de șoferi sunt unele dintre cele mai solicitate din Uniunea European. EURES, rețeaua care colaborează cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a făcut public un anunț pentru șoferi de autobuz, în Norvegia, pentru compania Connect Bus. Compania caută să angajeze șoferi de autobuz pentru sediul său din Stavanger, Norvegia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)