Ana Guțu, fostă parlamentară la Chișinău: Atât timp cât vor activa nestingherite pe teritoriul R. Moldova, partidele pro-ruse vor constitui o mare problemă pentru parcursul nostru românesc și european (VIDEO)

Ana Guțu, fostă parlamentară la Chișinău: Atât timp cât vor activa nestingherite pe teritoriul R. Moldova, partidele pro-ruse vor constitui o mare problemă pentru parcursul nostru românesc și european (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihai Karaush

Atât timp cât vor activa nestingherite pe teritoriul Republicii Moldova, partidele pro-ruse vor constitui o mare problemă pentru parcursul românesc și european al statului, a declarat Ana Guțu, fostă membră a Parlamentului de la Chișinău, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ana Guțu, pe B1 TV: Partidele pro-ruse dintotdeauna s-au opus integrării în UE

Întrebată dacă se așteaptă la acțiuni ale partidelor pro-ruse pentru destabilizarea puterii sau pentru perturbarea parcursului european, Ana Guțu a explicat: „Aceste partide pro-ruse dintotdeauna s-au opus integrării în Uniunea Europeană. Același Dodon, primarul actual al Chișinăului, Ceban, au votat împotriva semnării Acordului de Asociere. Atât timp cât vor activa nestingheriți pe teritoriul Republicii Moldova, ele vor constitui o mare problemă pentru parcursul nostru românesc și european”.

„De exemplu, în autonomia găgăuză actualmente are loc o competiție electorală pentru funcția de bașcan, adică lider al Găgăuziei, și toți cei opt candidați sunt favorabili Rusiei, sunt favorabili războiului lui Putin împotriva Ucrainei, sunt toți pro-est”, a adăugat Ana Guțu.

„Din punctul meu de vedere, este o mare greșeală politică să admiți participarea unor astfel de candidați, dar și existența nestingherită a acestor partide care fățiș afișează simpatia față de Rusia, în condițiile războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Din punctul meu de vedere, era nevoie de o lege organică, care ar pedepsi negaționismul, adică cei care neagă caracterul de apărare și de libertate al războiului Ucrainei, al luptei pe care o duce Ucraina la ora actuală, să fie interziși prin lege. Nu s-a făcut acest lucru și, după mine, e o greșeală”, a mai spus fosta parlamentară a Republicii Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)