Beatriz Flamini, femeia care a fost captivă 500 de zile sub pământ, a fost salvată. Ce efecte a lăsat perioada de izolare asupra ei

Beatriz Flamini, femeia care a fost captivă 500 de zile sub pământ, a fost salvată. Ce efecte a lăsat perioada de izolare asupra ei
Sursa foto: Twitter

Beatriz Flamini, o pasionată de sporturi extreme din Spania, și-a sacrificat 500 de zile din viață pe altarul științei. Femeia în vârstă de 50 de ani a stat izolată într-o peșteră aproape un an și jumătate ca să studieze efectele izolării asupra minții umane.

Femeia a ieșit vineri, 14 aprilie, din peștera din Granada, după un experiment unic pentru oamenii de ştiinţă, care au monitorizat-o îndeaproape.

Când Beatriz Flamini a intrat în peşteră, Rusia nu invadase Ucraina, iar lumea încă se confrunta cu pandemia de Covid-19.

„Încă sunt rămasă la 21 noiembrie 2021. Nu ştiu nimic despre lume”, a spus Beatriz Flamini, după ce a ieşit din peşteră.

Ce a făcut Beatriz Flamini în peșteră?

Beatriz Flamini și-a petrecut timpul cu exerciţii fizice, desen şi împletit de căciuli de lână. Femeia a citit 60 de cărţi şi a băut 1.000 de litri de apă, timp în care a fost monitorizată de la distanță de un grup de psihologi, cercetători și speologi, fără să intre vreodată în contact.

Sportiva a ieșit din peșteră zâmbind, și-a îmbrățișat echipa, în timp ce se adapta la lumină cu ajutorul unor ochelari negri.

„Când au venit să mă ia, dormeam. Am crezut că s-a întâmplat ceva. Am întrebat: ‘Deja?’ Nu-mi terminasem cartea”, a Beatriz Flamini.

Femeia le-a povestit jurnaliștilor că a pierdut noţiunea timpului după aproximativ două luni și că a suferit de halucinații auditive. Unul dintre cele mai grele momente a fost când a avut loc o invazie de muște în interiorul peșterii, acoperind-o.

Aceasta este cea mai lungă perioadă petrecută de un om modern în subteran. Până la acest experiment, Cartea Recordurilor acorda „cea mai lungă perioadă de supraviețuire în captivitate în subteran” celor 33 de mineri chilieni şi bolivieni care au petrecut 69 de zile la 688 de metri sub pământ, după prăbușirea unei mine de cupru şi aur din Chile, în 2010.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie