Marcel Boloș, despre gaura la buget: „Cheltuielile cu salariile și cele cu investițiile rămân neatinse” (VIDEO)

Marcel Boloș, despre gaura la buget: Cheltuielile cu salariile și cele cu investițiile rămân neatinse (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat vineri, într-o intervenție pentru B1 TV că Ministerul Finanțelor este cel care trebuie să aleagă soluții pentru acoperirea posibilei găuri la buget de 20 de miliarde de lei:

„Planurile acestea de măsuri solicitate de către premier sunt în curs de analiză la nivelul Ministerului Finanțelor și sunt convins că după ce se vor analiza și desigur se vor lua în considerare toate măsurile propuse de minister este sarcina Ministerului de Finanțe ca să vină cu soluții dacă este cazul de astfel de soluții pentru așa zisul deficit de 20 de miliarde de lei. Acestea sunt lucruri care avându-le în responsabilitate, Ministerul de Finanțe va veni și cu soluțiile dacă va fi cazul ca să avem o politică fiscal-bugetară prudentă.

Ministerul de Finanțe cunoscând foarte bine situația execuției cheltuielilor și veniturilor publice, felul în care aceste venituri au fost planificate și execuția cheltuielilor pentru că cel mai ușor sunt de făcut plățile după ce se parcurg toate etapele unei plăți bugetare, dar e limpede că Ministerul de Finanțe cunoaște foarte bine situația financiară în care ne găsim. La începutul fiecărui an, încasările la bugetul de stat până când își dau drumul la activitățile economice nu sunt în ritmul poate așteptat și aici Ministerul de Finanțe este în măsură să ofere soluții și informații pentru execuții bugetare la zi”.

Marcel Boloș a mai precizat că ministerul pe care îl conduce nu va propune măsuri care să vizeze salariile sau cheltuielile cu investițiile:

„Cheltuielile cu salariile și cele cu investițiile sunt cele care rămân neatinse. Noi fiind ministerul care ne și recuperăm acești bani de la Comisia Europeană, deci cheltuielile noastre ce țin de personal sau cele de capital sau de investiții sunt recuperate din fondurile alocate de la nivelul UE, nouă ne-au rămas cheltuieli de funcționare pe care le-am și propus în vederea reducerii. Chiar dacă facem această reducere de cheltuială noi nu solicităm la nivel de rambursare și de aceea Comisia ne alocă fonduri ca structurile să fie funcționale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis