Șeful Infocons, avertisment pentru români: Într-o anumită cantitate, fiecare ingredient ajunge să fie otravă. Inclusiv vopseaua de ouă poate să aibă 11 aditivi (VIDEO)

Șeful Infocons, avertisment pentru români: Într-o anumită cantitate, fiecare ingredient ajunge să fie otravă. Inclusiv vopseaua de ouă poate să aibă 11 aditivi (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Într-o anumită cantitate, fiecare ingredient ajunge să fie otravă, a avertizat președintele Infocons, Sorin Mierlea, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Șeful Infocons, pe B1 TV, mesaj pentru românii care fac cumpărături pentru Paște

„În Vinerea Mare, când fiecare dintre noi ne facem poate ultimele cumpărături, ar trebui să conștientizăm că până la urmă, când discutăm despre masa de Paște, ar trebui să fie cu bucurie, ar trebui să fie cu bunătate și ar trebui să fie și cu sănătate”, a declarat președintele Infocons.

„Dacă ne gândim că fiecare aliment, fiecare ingredient într-o anumită cantitate este medicament, în altă cantitate este aliment și în altă cantitate ajunge să fie otravă, când discutăm de atât de mulți aditivi pe masa de Paște, ar trebui să fim mai atenți, mai responsabili, să citim eticheta și să nu uităm un lucru, inclusiv vopseaua de ouă poate să aibă 11 aditivi, cât și muștarul, și ketchupul, și maioneza, și salamul, și ce mai punem pe masa de Paște, așa că dacă am cumpăra produse cu cât mai puțini aditivi, cât mai multe produse certificate bio, cât mai multe produse aproape de ceea ce ne dorim fiecare, să punem pe masa de Paște poate mai puțin, dar mai bun pentru copii, nepoți, bunici, părinții noștri, fiindcă dacă discutăm despre Paște și despre bucurie, discutăm și despre bunătate”, a continuat Sorin Mierlea.

„Pentru acest lucru, Infocons a făcut și acest studiu cu privire la conținutul care poate să se regăsească pe masa de Paște, dar nu în ultimul rând a lansat aplicația gratuită Infocons”, a precizat el.

„Scanăm codul de bare al fiecărui produs agroalimentar și avem toate informațiile ca să nu ne mai chinuim nici cu lupa să citim eticheta, nici să descifrăm dacă sunt aditivi sau nu sunt aditivi, care e cantitatea de sare, de zahăr, care sunt informațiile nutriționale. Astfel, fără prea multă știință, doar dai două click-uri și ai toate informațiile ca pe masa de Paște să ai lucrurile care sunt cele mai apropiate de ceea ce ne dorim”, a mai declarat Sorin Mierlea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`