Anne Perry, scriitoare de romane polițiste, a murit la vârsta de 84 de ani / În adolescență a ucis-o pe mama prietenei ei

Anne Perry, scriitoare de romane polițiste, a murit la vârsta de 84 de ani / În adolescență a ucis-o pe mama prietenei ei
Sursa foto: Facebook

Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry, care a ucis-o pe mama prietenei sale în adolescență, a murit la vârsta de 84 de ani. Ea a făcut cinci ani de închisoare de la vârsta de 15 ani, întrucât a omorât-o pe Honorah Mary Parker, mama prietenei ei din adolescență.

A murit Anne Perry, scriitoarea de romane polițiste

Anne Perry s-a stins joi, 13 aprilie, într-un spital din Los Angeles, potrivit agentului ei. Ea se afla într-o stare precară de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în decembrie 2022.

Autoarea a fost sursa de inspirație pentru filmul „Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet.

În adolescență, Anne Perry, cunoscută pe atunci sub numele de Juliet Hulme, a omorât-o pe mama celei mai bune prietene. Ea a adoptat noul nume ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare.

Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, și a fost pusă la cale de Perry și de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei, detaliile despre caz fiind descoperite ulterior în jurnalele găsite de autorități. Anne Perry a asistat la moartea mamei celei mai bune prietenie, care a decedat după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori, potrivit BBC.

În ceea ce privește cazul decesului lui Honorah Mary Parker, autoritățile au auzit că cele două fete ar fi pus la cale această crimă de teama de a nu fi despărțite, întrucât părinții lui Parker voiau să o trimită în străinătate

Fetele aveau sub 18 ani, motiv pentru care nu au putut fi pedepsite cu moarte și, în schimb, au fost trimise la închisoare.

Anne Perry a declarat că, în copilărie,  a fost dată în plasament familial din cauza unei boli, motiv pentru care nu a fost prea mult pe la școală.

După ce a ieșit din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie. Ea a lucrat pentru scurt timp ca însoțitoare de bord. Mai apoi, ea a devenit mormonă și s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoțian.

Primul roman al Annei Perry a fost The Cater Street Hangman, publicat în 1979, continuând o serie de romane din mai multe serii, ulterior vândute în total în 25 de milioane exemplare în întreaga lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`