Elena Udrea poate fi urmărită penal şi reţinută, nu şi arestată

Elena Udrea poate fi urmărită penal şi reţinută, nu şi arestată

UPDATE: Deputații au încuviințat cererea de reținere a Elenei Udrea, însă nu și cea de arestare.

UPDATE: Cererea DNA de reținere a Elenei Udrea a fost respinsă de către deputați. Era nevoie de 122 de voturi pentru aprobarea cererii, dar au fost doar 119 voturi ”pentru”.

Voturile sunt renumărate și un adevărat scandal s-a iscat dat fiind că puține voturi au mai lipsit ca această a doua cerere să fie și ea aprobată. Deputații ar fi încurcat urnele de reținere cu cele de arestare. Potrivit unor surse sunt patru urne în care aleșii trebuiau să voteze pentru reținere sau arestare, numai că în urnele pentru reținere au fost puse câte două bile albe și două negre, fără a se mai pune bile în urnele încuviințării pentru arestare.

Deputații au aprobat cererea DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea. 305 voturi au fost exprimate în total, 6 dintre ele fiind anulate. 193 de deputați au votat ”pentru” și 106 ”împotrivă”.

Înainte de începerea procedurii de vot, Elena Udrea a ținut un discurs de 20 de minute în fața deputaților.  Aceasta a vorbit despre o încercare de preluare a puterii de către reprezentați ai serviciilor secrete, ale instituțiilor de forță ale statului și ai justiției. (Detalii AICI)

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Vinerea trecută Comisia Juridică a dat aviz pozitiv pentru cererea de urmărire penală în timp ce solicitările de reţinere şi arestare preventivă nu au întrunit un număr suficient de voturi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`