Veste importantă pentru CSA Steaua. Au ajuns în Parlament modificările care ar urma să îi asigure dreptul de promovare

Veste importantă pentru CSA Steaua. Au ajuns în Parlament modificările care ar urma să îi asigure dreptul de promovare
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Vasile Dîncu și alți doi parlamentari PSD au propus să fie dezbătute în regim de urgență o serie de modificări la Legea educației fizice și sportului, modificări care ar urma să îi asigure lui CSA Steaua drept de promovare din sezonul 2023-2024, cu condiția să fie aprobate cu cel puțin o săptămână înainte de începutul viitorului campionat, potrivit GSP.ro.

CSA Steaua este pe locul 2 în Liga 2 și are șanse inclusiv la câștigarea competiției, dar prevederile legale în vigoare o împiedică să promoveze pe prima scenă în actuala formă de organizare. Pentru a primi dreptul, clubul din Ghencea trebuie să devină fie asociație non-profit, fie societate comercială pe acțiuni.

O altă variantă este să fie modificată Legea sportului astfel încât să poată fi considerate profesioniste și cluburile de drept public.

Au ajuns în Parlament modificările care ar urma să îi asigure lui CSA Steaua dreptul de promovare

Inițiativa de modificare a Legii sportului a prins contur încă de când Vasile Dîncu era ministru al Apărării, susține GSP. Social-democratul și alți doi parlamentari PSD, deputatul Radu Popa și senatorul Bogdan Constantin Matei, au propus marți ca modificările să intre în dezbatere de urgență la Cameră și Senat.

CSA Steaua va avea drept de promovare din sezonul viitor doar dacă prevederile legii sau forma de organizare a clubului vor fi modificate cu cel puțin o săptămână rămasă până la startul sezonului 2023-2024.

Există totuși voci care susțin că „militarii” nu vor putea să promoveze în acest sezon nici dacă se fac modificările legislative în timp util, având în vedere că acest lucru ar presupune schimbarea regulilor în timpul jocului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)