Au fost depuse trei dosare de candidatură pentru găzduirea Euro 2028 şi Euro 2032: Marea Britanie şi Irlanda, Turcia și Italia au intrat în competiție

Au fost depuse trei dosare de candidatură pentru găzduirea Euro 2028 şi Euro 2032: Marea Britanie şi Irlanda, Turcia și Italia au intrat în competiție
Foto simbol: Pixabay

Au fost depuse trei dosare de candidatură de la federaţii interesate de găzduirea Campionatului European de Fotbal din 2028 şi 2032, a anunțat miercuri FIFA.

Marea Britanie şi Irlanda au depus un dosar de candidatură pentru Euro 2028. Federaţia din Turcia a depus un dosar pentru Euro 2028 sau Euro 2032, iar federaţia italiană a depus un dosar pentru ediţia din 2032.

Administraţia UEFA va analiza dosarele în lunile următoare, iar în octombrie Comitetul Executiv al UEFA va alege gazdele celor două ediţii ale Campionatului European.

Organismul de conducere al fotbalului european a spus că Turcia va fi împotriva ofertei comune a Angliei, Scoției, Țării Galilor, Irlanda de Nord și Republicii Irlanda de a găzdui Euro 2028 și că Turcia este, de asemenea, candidată pentru a găzdui Euro 2032.

Italia este singurul ofertant pentru drepturile de găzduire a turneului din 2032, scrie yahoo news.

„În următoarele luni, administrația UEFA va evalua fiecare dintre oferte, Comitetul Executiv al UEFA urmând să voteze cine a câștigat dreptul de a găzdui ambele ediții în octombrie”, se arată într-un comunicat al organismului.

Candidatura comună britanică și irlandeză pentru Euro 2028 este favorită după ce țările au abandonat planurile de a candida la Cupa Mondială din 2030.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`