Doi polițiști și un dispecer, cercetați pentru că nu au chemat pirotehniștii după ce au fost sesizați de un bărbat cu privire la prezența unui dispozitiv explozibil sub mașină

Doi polițiști și un dispecer, cercetați pentru că nu au chemat pirotehniștii după ce au fost sesizați de un bărbat cu privire la prezența unui dispozitiv explozibil sub mașină

Serviciul de Control Intern al Poliției Capitalei cercetează în prezent doi polițiști de la Secția 23 și un dispecer pentru că nu au alertat pirotehnicienii.

Aceștia au primit un apel de la un bărbat care pretindea că are o bombă sub vehiculul său.  Se crede că bărbatul a plasat singur dispozitivul.

Doi polițiști de la Secția 23 și un dispecer sunt cercetați

„Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (…) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern. În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23, care s-au deplasat la faţa locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale”, a informat marţi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), scrie realitatea.net.

Personalii judiciari susțin că departamentul de pirotehnică era autoritatea competentă pentru a cerceta situația în urma convorbirii telefonice și că secția de poliție nu este departamentul potrivit pentru a efectua astfel de investigații.

Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de un dispozitiv exploziv, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional.

Bărbatul care a anunțat la 112 că are o bombă sub mașină, pus „să tragă de ea”

Bărbatul care a apelat la serviciul de urgență și a anunțat prezența explozivului susține că a fost întrebat dacă poate trage de el pentru a vedea mai bine despre ce este vorba. De asemenea, susține că a pus obiectul suspect pe bancheta din dreapta și a condus până la Secția 23 de Poliție, având în față lui o autospecială a oamenilor legii. Ajuns acolo, dispozitivul a fost preluat de poliţişti şi pus pe o masă, în jurul căreia s-au adunat şi alţi agenţi.

Bărbatul a relatat, pentru un post TV, că a constatat că sub maşina sa se afla „un fel de dispozitiv”, montat sub tobă, ca „un fel de petarde, dar mai mari”.

„Am tras maşina pe dreapta, am apelat serviciul de urgenţă 112, mi-a zis: ce este acolo? Le-am explicat detaliat ce este, nu am putut să le explic cu adevărat adică, pentru că nu vedeam”, a povestit el.

El a afirmat că a fost întrebat: ”Poţi să tragi de ea?”.”Cei de la 112. Mi-au zis doar dacă pot să trag de ea, să mă uit mai bine, adică s-o trag probabil mai afară… Nu mi-a fost frică, că n-am ştiut”, a susţinut el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`