Care este rețeta celor mai bune sarmale în foi de viță de vie, pentru masa de Paște

Care este rețeta celor mai bune sarmale în foi de viță de vie, pentru masa de Paște
Sursa foto: Shutterstock

Sarmalele în foi de viță reprezintă un preparat culinar cu care vei încânta pe toată lumea la masa de Paște. Produsul împrumutat de la turci are un gust delicios și savuros datorită umpluturii bogate din carne și orez. Iată care este rețeta celei mai bune variante cu foi de viță.

Cum se pregătesc cele mai gustoase sarmale în foi de viță, pentru masa de Paște

Frunzele de viță umplute cu diverse compoziții sunt un preparat des întâlnit din Balcani până în Orientul Mijlociu. În țările musulmane se numesc dolma sau sarma și sunt umplute cu diverse amestecuri: orez și fructe uscate (stafide, caise, curmale), orez și fistic, sau cu carne de vită sau miel, scrie adevarul.ro.

Ingrediente

  • 35-40 foi de viță de vie
  • 600 g carne tocată (amestec porc și vită)
  • 100 g orez
  • 1 ceapă mare
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 ml suc de roșii

Mod de preparare: Cureți ceapa și o tai mărunt, apoi o pui la călit în ulei, două minute, până devine ce transparentă. Adaugi orezul spălat, torni 100 ml de apă și sotezi încă cinci minute, până ce orezul absoarbe tot lichidul. Lași la răcit, apoi adaugi peste carnea tocată. Pui ouăle, sarea şi piperul, după gust, și omogenizezi compoziţia.

Pui câte o linguriță din acest amestec în mijlocul fiecărei foi de viță şi formezi sarmalele. Continui până termini carnea. Aranjezi sarmalele într-o cratiță, așezi printre ele crenguțele de mărar și de leuștean, apoi torni apă până le acoperi. Fierbi la foc mediu o oră. Adaugi sucul de roșii și mai fierbi jumătate de oră. Servești sarmalele calde, cu smântână și ardei iute, potrivit adevarul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital