Cum arată preparatele tradiționale de Paște în lume / Ce pun celelalte țări pe masa de sărbătoare

Cum arată preparatele tradiționale de Paște în lume / Ce pun celelalte țări pe masa de sărbătoare
Foto: Pixabay

Dacă în România știm cum arată un meniu tradițional de Paște, puține persoane știu cum arată un meniu în străinătate.

În continuare, vă prezentăm unele din preparatele tradiționale de pe masa de Paște, în diferite țări.

Anglia

Tortul Simnel, un desert cu fructe consumat duminica, este o tradiție de lungă durată în Anglia, care datează de secole. Varianta modernă a acestei prăjituri are un aspect asemănător unui tort, acoperit cu marțipan și împodobit cu 12 bile de marțipan, simbolizând pe cei 12 apostoli.

Paștele din Marea Britanie solicită consumul de chifle hot-cross, o tradiție veche de secole care marchează sfârșitul Postului Mare. Aceste chifle dulci, condimentate sunt de obicei împodobite cu stafide sau coacăze, iar o cruce de glazură pe vârf onorează răstignirea lui Isus. Asigurați-vă că vă răsfățați cu acest produs de bază de sărbătoare în Vinerea Mare.

Simnel Cake. Foto: istock

Argentina

Argentina se mândrește cu un deliciu culinar numit torta Pascualina, care seamănă cu o plăcintă și se traduce prin „Prăjitură de Paște” în engleză.

Această plăcintă delicioasă este plină de un amestec de ricotta, spanac, anghinare, ouă fierte tari și pătrunjel. Deoarece nu contine carne, este un preparat ideal de preparat in perioada Postului Mare. Interesant este că numeroasele ouă folosite în prepararea lui sunt simbolice ale învierii lui Isus Hristos.

Torta Pascualina. Foto: Pixabay

Mexic

Capirotada, o budincă de pâine, este un desert obișnuit servit în Vinerea Mare în Mexic. Deși rețetele pot diferi, de obicei este preparată folosind bolillo, o pâine asemănătoare baghetei înmuiată în sirop, creată din zahăr, batoane de scorțișoară și cuișoare. Nucile tăiate mărunt, fructele uscate și siropurile dulci garnisesc adesea acest fel de mâncare tradițional.

Într-un semn simbolic de răstignire, Capirotada este compusă din bețișoare de scorțișoară pentru a reprezenta crucea, cuișoare pentru a reprezenta cuiele și pâine pentru a reprezenta Trupul lui Hristos.

Capirotada. Foto: Pexels

Franța

În Franța, o masă obișnuită de Paște include un pulpă suculentă de miel.

O delicatesă distinctivă de Paște pentru francezi este rețeta lor de „le gigot d’agneau Pascal”, care este făcută cu pulpă de miel.

În ciuda numelui său complex, rețeta pentru acest fel de mâncare este surprinzător de ușoară. De obicei, făcută cu miel – un animal de sacrificiu, carnea este asezonată cu usturoi și ierburi aromatice precum rozmarinul înainte de a fi prăjită la perfecțiune.

Paschal lamb. Foto: Pixabay

Finlanda

Mämmi, un desert tradițional finlandez, necesită câteva zile de pregătire înainte de servire, mai ales atunci când este făcută de Paște. Desertul este atât de unic încât durează câteva zile să fie refrigerat înainte de a ajunge la gustul optim.

O cofetărie clasică, acest desert cuprinde apă, melasă, secară malțuită și făină de secară. Asezonat cu coajă de portocală de Sevilla, se servește de obicei rece, însoțit de lapte sau smântână.

Mämmi. Foto: Pixabay

Italia

Colomba di Pasqua este favorita de Paște în Italia. Prăjiturile pe bază de pâine dulce sunt comune de sărbători în Italia. Există panettone de Crăciun și colomba di Pasqua de Paște. În formă de porumbel, simbol al păcii, colomba di Pasqua este umplută cu fructe confiate și apoi stropită cu migdale și zahăr perlat.

Oamenii din regiunea Napoli din Italia mănâncă o combinație de pizza și plăcintă de Paște, numită pizza chiena, care  înseamnă pizza umplută, în dialectul napolitan. Specialitatea napolitană este umplută cu o varietate de mezeluri și brânzeturi.

(Colomaba Pasquale) Foto: Pixabay

Grecia

În Grecia, tsoureki este servit la cină. Aceasta este o pâine dulce împletită. Impletitura cu trei fire simbolizeaza Sfanta Treime, in timp ce ouale fierte,  tari, cu care se servește în mod obișnuit această pâine sunt menite să simbolizeze sângele lui Hristos, de aceea sunt vopsite în roșu.

Foto: Pixabay

Germania

În Germania, supa de cervil este servită în mod tradițional în Joia Mare.

Cunoscută sub numele de kerbelsuppe în germană, supa de cervil este făcută din cervil, o plantă înrudită cu pătrunjelul. Supa se mănâncă de obicei în Joia Mare (joia dinaintea Paștelui), care este cunoscută sub numele de Gründonnerstag, sau Joia Verde în germană, de unde și supa verde, scrie Click!.

Supa de cervil. Foto: Pixabay

Statele Unite

Multe familii din Statele Unite servesc șuncă la cuptor la cina de Paște. Șunca este dulce, datorită fie unei glazură din miere și zahăr brun  și este acoperită cu ananas feliat.

Înainte de a exista frigidere, animalele erau sacrificate în toamnă, iar carnea nu putea fi mâncată până la Paște, de aici și tradiția.

Slovenia și Croația

Oamenii din Slovenia și Croația mănâncă pinca, un rulou dulce tradițional sau pâine. Pinca este făcută pentru a sărbători sfârșitul Postului Mare în multe țări din Europa de Est, cum ar fi Slovenia și Croația. Înainte de a fi copt, semnul crucii este sculptat în aluat.

Pinca. Foto: Pixabay

Rusia

Rușii mănâncă pashka, un desert savuros care poate fi mâncat fie de sine stătător, fie cu pâine. Pashka se face cu branza de vaci și cremă de brânză. Brânză este adesea împodobită cu fructe uscate și literele XB, care înseamnă „Hristos a înviat”.

Foto: Pixabay
Urmăriți B1TV.ro și pe
`